banner564

Umudunu koruyor

“Çözümsüzlük artık 8 ay bile sürmemeli” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, ekim ayında 5’li zirvenin gerçekleşebileceğini belirtti

Umudunu koruyor
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Tatlısu Belediyesi’nin 11’incisini düzenlediği Uluslararası Harnup Festivali’nin önceki gün gerçekleşen açılışında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.
New York’ta 26 Eylül’de yapılacak 3’lü zirvede temel hedefin, 5’li bir konferansa doğru yol almak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hedef 5’li zirvedir ve bu zirvenin çok uzak bir tarihe ertelenmemesi gerekir. Tercihen ekimde de bu 5’liyi zirveyi gerçekleştirmemiz gerekir. Bizim anlayışımız budur” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 48 yıldır süren müzakerelerde gelinen aşama dikkate alındığında, çözümsüzlüğün artık 8 ay bile sürmemesi gerektiğini söyledi.
Akıncı, hiçbir sorunun ilanihaye süremeyeceğine dikkat çekerek, “Günü gelir, şu ya da bu nedenle yıllar önce yaratılmış olan sorunlar artık çözüm kıvamına gelir. Kıbrıs sorunu da nice yıllardır çözümsüzdür. 48 yıldır müzakereler sürmektedir. Bir 48 yıl daha müzakerelerin, hatta yılı bırakınız, 8 ay daha bile bu müzakerelerin sürmemesi gerekir” diye konuştu.
2016 yılı sonuna kadar çözümün gerçekleştirilmesi için, herkesin gerekli katkıyı yapması gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk halkının bu yönde samimiyetle uğraş verdiğini söyledi.
“Sizlerin seçtiği, sizlerin bağrınızdan çıkan bir kardeşiniz olarak tüm iyi niyetimizle elbette haklarımızı sonuna kadar savunarak bir çözüm için uğraşımızı yürütmekteyiz” diye konuşan Akıncı, sürecin Türkiye ile de çok yakın bir ilişki ve diyalog içerisinde yürütüldüğünü vurguladı. 

Orçan’ı kutladı
Cumhurbaşkanı, 11’inci Geleneksel Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali’ndeki konuşmasında, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın beldesini her geçen gün daha iyiye götürme gayreti içerisinde olduğuna dikkat çekerek, sözlerini “Bu gayretli çalışmalarının semeresini vermiş olduğunu görmenin mutluluğunu taşıyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diyerek tamamladı.

Orçan: Pekmez tüketimi arttı
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, festivalin açılış konuşmasında, harnubun insan sağlığı için önemine değinerek bunun halk tarafından tam olarak bilinmediğini, 11 yıldır bunu anlattığını ve bugün gelinen noktada mesafe kat edildiğini görebildiğini söyledi.
Hayri Orçan, Sanayi Odası’nın girişimleri neticesinde harnup pekmezinin coğrafi isminin tescillendiğini de hatırlatarak oda yetkililerine ve harnup fiyatlarının artırılmasına katkıları için Kooperatif Merkez Bankası yetkililerine teşekkür etti.

Akıncı,  Duncan ve Doherty’i kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta temaslar yapmakta olan İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın AB ve Amerika İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Alan Duncan’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Doherty’i kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473