banner564

Barış’ın en acı günü

Denizdeki facia sonucu annesini, babasını ve 2 kardeşini kaybeden talihsiz çocuk cenaze törenine de katıldı

Barış’ın en acı günü
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Kaplıca-Yedikonuk arasındaki Tulumba mevkiinde dalgalara kapılarak yaşamını yitiren Ramazan Katırcı (48) eşi Filiz Katırcı (40), kızı Merve Katırcı (18) ve oğulları Mert Katırcı (13) dün son yolculuklarına uğurlandı.  
Katırcı ailesinin dört ferdinin Büyükkonuk Mezarlığı’ndaki cenazesinde gözyaşları sel olup, aktı. 
Ailenin yakınlarının feryatları dinmezken, Osman Göztaş tarafından son anda kurtarılan Barış Katırcı da törene katılarak, anne, baba ve kardeşlerini son yolculuğuna uğurladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, Başbakan Ersin tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, belediye başkanları, askeri erkanın katıldığı törene ülkenin birçok yerinden ve bölgeden onlarca insan akın etti.
Cenaze namazını Din İşleri Başkanı Talip Atalay kıldırdı.
Talihsiz ailenin dört ferdi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Büyükkonuk Kabristanlığı’nda, gözyaşları ve dualar eşliğinde, yan yana defnedildi.

Akıncı: Barış’ı düşünelim
Bu arada Cumhurbaşkanı Akıncı, cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada Büyükkonuk’a bu kez çok acı bir olay nedeniyle geldiklerini ifade ederek, bir ailenin beş ferdinden dördünün denizde can vermesinin tüm toplum için çok büyük bir acı olduğunu söyledi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, şimdi yoğunlaşılması gereken en önemli konunun, aileden geride kalan 12 yaşındaki Barış’a devlet ve toplum olarak el birliğiyle sahip çıkmak ve geleceğini kurtarmak olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473