banner564

Yerel ürünler  desteklenmeli

Sanayi Odası yetkilileri ile görüşen Bakan Üstel, “Üretmeyen toplum, yok olmaya mahkumdur” dedi

Yerel ürünler  desteklenmeli
banner598

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Candan Avunduk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) yetkililerini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Üstel kabulde yaptığı konuşmasında, KTSO’nun KKTC ekonomisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, devletin görevinin sanayicinin önünü açmak olduğunun altını çizdi.
'Üretmeyen toplum, yok olmaya mahkumdur' diyen Üstel, üretilen ürünlerin gerek iç pazarda, gerekse dış pazarda daha çok tercih edilmesinin devletin en önemli sorumluluğu olduğunu belirtti.
Üstel, yerli sanayinin desteklenmesi adına, özellikle turizm alanında yerli ürünlerin tercih edilmesi için ilgili sektörlerle geçmişte istişarelerinin olduğunu hatırlatarak, bugün de aynı noktada olduklarını ve konu ile ilgili girişimlerinin olacağını söyledi.
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KTSO başkan ve heyetini kabulünde çevre konularına da değindi.
Ülkenin sürdürülebilir bir çevreye, daha temiz ve daha güzel bir ülke yaratmak adına, ilgili tüm sektörlerle bir araya gelinerek, ortak bir komisyon oluşturma düşüncesinde olduklarını belirtti.
Ülke turizminin en önemli doğal zenginliği olan denizlerin kirletilmemesi için yeni bir projenin çok yakın bir süre içerisinde hayat bulacağını da söyleyen Üstel, turizm tesislerinin arıtma tesislerinden denize bırakılan suyun kalitesinin ölçülmesi için “Sürekli Atık Su İzleme Sistemlerinin (SAİS) “ çok yakın bir tarihte devreye gireceğini belirtti.

Avunduk: Üretim ön planda tutulmalı 
KTSO Başkanı Avunduk da, Üstel’e yeni görevinde başarılar diledi. KTSO olarak, ülkenin kalkınabilmesi için mal ve hizmetlerin ön planda tutulması gerektiğini savunduklarını belirten Avunduk, üretilen ürünlerin önce iç piyasaya sonra da ihracata yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Avunduk, üretimden kaynaklı çevre kirliliğinin sorumluluğunu Oda olarak kendi üzerlerine aldıklarını, “kirleten temizler” prensibiyle hareket ettiklerini belirtti.

Kamu-Sen’den Üstel’e ziyaret
Öte yandan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Kamu-Sen Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Üstel’in yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
Bakan Ünal Üstel ise Kamu-Sen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, halkın yararına icraatlar yapma gaylesiyle göreve geldiklerini belirtti. 
 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473