banner564

Hain darbe  unutulmayacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde KKTC’de de tören düzenlendi

Hain darbe  unutulmayacak
banner598

Arzu KÖPRÜLÜ              
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından, gün ve demokrasi şehitlerini anma çerçevesinde Lefkoşa Türk Şehitleri Abidesi’nde tören düzenlendi.
Törende anıta çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Törene, Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre, Başbakan Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Tuğgeneral Tevfik Algan, GKK Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan,  28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Coşkun Kaya, bazı bakanlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, törende yaptığı konuşmada, gururla söyledikleri İstiklal Marşı’nın ilk kelimesi “korkma”yı 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Milleti’nin haykırdığını vurgulayarak, “Bugün o menfur darbe girişiminin ardından milletin cesur direnişi sayesinde demokrasimize ve devletimize karşı yapılan saldırının 3. Yıldönümünde aziz şehitleri anmak gazilere bir kez daha şükranlarımızı sunmak için buradayız” dedi.
Kendilerinin görevinin de bu gerçeğin unutulmaması ve her daim hatırlanmasını sağlamak olduğunu belirten Başçeri, 15 Temmuz Demokrasi şehitlerini bir kez daha rahmet ve minnetle anarak gazileri de şükranla selamladı.

Sergi açıldı, belgesel gösterildi
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’nde üç yıl önce yapılan darbe girişimini konu alan fotoğraf sergisi Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nde açıldı. 15 Temmuz’u anlatan belgesel gösterimi de yapıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen serginin açılışına Başbakan Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Tuğgeneral Tevfik Algan, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Çoşkun Kaya, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Murat Dirican, davetliler ve öğrenciler katıldı. Konuklara sergiyi dolaşırken Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin eşlik etti.

Kimler mesaj yayınladı?
15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütünün Anavatan Türkiye’deki giriştiği kanlı darbe girişimi ile ilgili Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Yeniden Doğuş Partisi(YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkan Buray Büsküvütçü, KKTC Milli İradeye Saygı Platformu (MİSP) Başkanı Talip Sancar birer mesaj yayınladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474