banner564

Bölge halkı bilgilendirildi

Sakin şehir üyesi olma hedefiyle çalışmalar başlatan Mehmetçik Belediyesi, kitle toplantısı düzenledi

Bölge halkı bilgilendirildi
banner598
Sakin şehir (Cittaslow) üyesi olma hedefiyle çalışmalar başlatan Mehmetçik Belediyesi, önceki gün akşam ikinci kitle toplantısını düzenledi. 
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Özuyanık ve Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Sibel Taçay; belde halkının katıldığı toplantıda, Cittaslow yaşam tarzı için neler yapılması gerektiği üzerinde durdu ve vatandaşların sorularını yanıtladı.
Oda başkanları Mehmetçik Belediyesi’ne Cittaslow üyeliği için her türlü yardımı yapma sözü de verdi.
Mehmetçik’teki Rozagi Guest House’ta yer alan toplantının başında konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, beldeyi Cittaslow üyesi yapmak için çıktıkları yolda güçlenerek ilerleme umudunu dile getirdi.
Sarıçizmeli yıllardır arzuladığı Cittaslow’un aslında günlük hayatın, üretimin, beslenmenin nasıl olacağını belirleyen bir bütünlük olduğunu ve şu anda 190’ı aşkın üyesi olan Cittaslow’a üyeliğin uluslararası alanda tescili sağlayacağını söyledi.

Öge: Cittaslow bir başkaldırıdır
Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Cittaslow’un aslında Mehmetçik beldesindeki yaşam biçimi olduğunu belirterek “Cittaslow kültürümüze, özümüze, dedelerimizin sahip olduğu GDO’suz ürünlere, kültürel değerlere sahip çıkmak ve teknolojiyle emperyalist düzenin bizi kültürümüzden uzaklaştırdığı yaşam tarzına bir başkaldırıdır” dedi.
Öge, Cittaslow üyesi olan Yeniboğaziçi Belediyesi’nde yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.


Bektaş: Mehmetçik’te birçok kriter var
Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş, Mehmetçik Belediyesi’nin Cittaslow kriterlerinin birçoğunu halihazırda sağlamış durumda bulunduğunu, atıklar konusunda organik gübre yapımı için oda olarak yardımda bulunabileceklerini söyledi.
Bektaş, anız yakımının ve hava kirliliğinin önlenmesi, tarihi eserlerin korunması, atık su sorununun aşılması, sel taşkınlarının önlenmesi gibi konularda da çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.

Özuyanık kooperatifleşme önerdi
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Özuyanık, kooperatifleşmenin önemini vurgulayarak, üreticilerin alın terinin korunması için kooperatifleşmeye gidilmesini istedi. Özuyanık, özellikle Türkiye’den gelecek su öncesinde kooperatifleşmenin önem taşıdığını vurguladı.

Taçay: Hazır gıdadan uzaklaşılmalı
Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Sibel Taçay ise, hazır gıdalardan uzaklaşıp kaliteli yerel ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.Taçay, bölgeye özgü üzümden neler üretilebileceği üzerinde durarak, markalaşıp tüketimin yaygınlaştırılabileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473