banner564

Ayrı gayrı yok

Diyalog’un görüşüne başvurduğu vatandaşların büyük çoğunluğu, Türkiye’nin milli günlerinin KKTC’de de kutlanmasından rahatsızlık duymadığını belirtti

Ayrı gayrı yok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK-Zorkun TAŞER
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Birikim Özgür’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin milli bayramlarının KKTC’de kutlanmasına artık bir son verilmeli’ yönündeki açıklaması, sadece siyasete değil sokaktaki vatandaşın da gündemine bomba gibi düştü.
Diyalog muhabirlerinin konuyla ilgili görüşüne başvurduğu Lefkoşa ve Gazimağusa’daki bazı vatandaşlar,  Türkiye Cumhuriyeti’nin milli bayramlarının KKTC’de kutlanmasının doğru olduğunu söyledi.  “Türkiye Anavatanımızdır, onun bayramı bizim de bayramımızdır” diyen vatandaşlar, Rum kesiminin, Yunanistan’ın milli bayramlarını kutlayabildiği gibi, KKTC’nin de Türkiye’nin milli bayramlarını kutlamasından daha doğal bir şey olamayacağı yönünde görüş belirtti. Bazı vatandaşlar da Birikim Özgür’ün görüşüne destek belirterek, ülkedeki resmi tatil fazlalığına dikkat çekti. 

Vatandaş ne dedi? 

Ertan Uygur
“Cadılar bayramı da bizim bayramımız değil, onu kutluyorsak neden 29 Ekim’ i kutlamayalım? Türkiye bizim anavatanımızdır dolayısı ile onun milli bayramlarını kutlamamız tartışılamaz bile.”

Sezai Çam
“29 Ekim’i kutlamamızın yanlış tarafı nedir? Türkiye bizim Anavatanımızdır, her zaman arkamızdadır, bize en büyük desteği veren ülkedir, onun bayramı bizim bayramımız, onun sevinci bizim sevincimiz, onun acısı bizim acımızdır”

Üsmen İlyas
“30 Ağustos Zafer Bayramının da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınının da burada kutlanması doğrudur. Türkiye bizim Anavatanımızdır, onun bayramı bizimde bayramımızdır, Türkiye olmasaydı acaba KKTC olabilir miydi? Eğer Türkiye olmasaydı burda Türk olmazdı, çoğu ülkeden göç etmek zorunda kalırdı.

Tozan Talihsiz 
“Bence Türkiye’nin Milli bayramlarının ülkemizde kutlanması doğrudur. Türkiye Anavatanımızdır, Rum kesimi nasıl Yunanistan’ın milli bayramlarını kutluyorsa bizde Türkiye’nin milli bayramlarını kutlarız”

Erol Bingöl 
“Türk milleti olarak bir bütün olduğumuz için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 30 Ağustos Zafer bayramını kutlamamızdan daha doğal bir şey olamaz”

Aysel Çörek 
“Bence Türkiye’ nin milli bayramlarını kutlamamız doğrudur, Türkiye ile KKTC arasında ayrı gayrı yoktur, dolayısı ile onun bayramı bizim de bayramımızdır.” 

Sultan Gür 
“Bence Türkiye’ nin milli bayramlarının burda kutlanması son derece doğal, neden karşı çıkılıyor anlayamadım, Türkiye ile ayrımız gayrımız yok, Türkiye Anavatanımızdır, dolayısı ile milli bayramlarını da gayet tabi kutlarız”

Özkan Bozkurt 

“Ülkemizde daha kendi bayramlarımızı kutlamaktan aciziz. Bir de başkasına ait bayramı kutluyoruz.  29 Ekim, 30 Ağustos gibi milli bayramların ülkemizde kutlanmasına karşı değilim ancak daha bir tören alanımız bile yok. Bunu da geçtim, bize ait olmayan bir bayramın kutlanmasına karşı olmasam bile kutlanmasını pek de doğru bulmuyorum.”

Çağlar Dönmez 

“Ben ülkemizde bir başka ülkenin milli bayramını veya bayramının kutlanamsına karşıyım. Bayram olsun zihniyetiyle kutluyoruz. Minent borcumuz var kabul ediyorum, fakat yinede bu ülkede askerle, topla, tüfekle bu bayramın kutlanmasını doğru bulmuyorum. Ayrıca neden Türkiye bizim bayramımızı kutlamıyor da biz onların bayramını kutluyoruz.”


Emine Davutoğlu 

“29 Ekim bizim bayramımız olmasa bile, neticede Türkiye’ye karşı bir borcumuz var. Biz de onalar gibi  Türk Milletiyiz. Bizi Türkiye olmasa kim ciddiye alacak başka? Biz birbirimize sahip çıkmamız lazım.”

Erol Işık 

“Ben uzun yıllardır bu ülkede yaşıyorum. Tamam Kıbrıs halkına hak veriyorum ama bence bu ülkede Türkiye’nin garantörlüğü olmasa hiç bir şey olmaz. Türkiye’de Kıbrıs gibi bir Türk ülkesi. Kıbrıs’ta da bu bayramların kutlanması anormal değil. Cadılar Bayramı, ya da yeni yıl da bize ait olmayan bayramlar. Neden onları kutluyoruz da bu bayramları kutlamayalım.”

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473