banner564

Boşuna mı yattı bunca zaman?

Limasol Bankası’nda gerçekleştirilen silahlı soygunla ilgili davada yargılanan ve 4 aydan beri cezaevinde bulunan Hasan Demiri, “Yeterli kanıt yok” denilerek serbest bırakıldı

Boşuna mı yattı bunca zaman?
banner598
Çiğdem AYDIN
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın sanayi bölgesindeki şubesinde 12 Şubat tarihinde meydana gelen silahlı soygun ile ilgili tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Hasan Demiri, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen ilk duruşmada serbest kaldı. Demiri aleyhine getirilen silahlı soygun davası, yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle savcılık tarafından gerçi çekildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada, Limasal Bankası soygunu ile ilgili tutuklanan ve 24 Şubat tarihinden beridir yargılanmak amacıyla cezaevinde bulunan sanık hakkında yeterli delilin bulunmadığı belirtildi. 

4 ay sonra serbest kaldı
Sanık hakkındaki davada takipsizlik dosyalandığını açıklayan savcılık, dava ile ilgili olgularda sanığı suça bağlayacak yeteri kadar kanıtın bulunamadığını belirtti. Mahkeme heyeti, hakkında takipsizlik kararı verilen ve 4 aydır tutuklu bulunan sanığın serbest bırakılmasına karar verdi. Lefkoşa Sanayi bölgesinde 12 Şubat tarihinde Limasol Türk Kooperatif Bankasında silahlı soygun meydana gelmiş, silahlı soygun ile ilgili Hasan Demiri,Y.Y (E-21) ve  S.H (E-24) isimli iki zanlılar tutuklanmıştı. Soygunda zanlıların kebap siparişi verdikleri işyerinin motosikletini çaldıkları daha sonra çalıntı motosiklet ile bankaya giderek soygun yaptıkları ortaya çıkmıştı. Soruşturma amaçlı tutuklanan zanlılar Y.Y ile S.H tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılırken, zanlı Demiri tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Savcılığın sanık hakkında takipsizlik dosyalamasının ardından Demiri 4 ay sonra serbest kaldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473