banner564

Güzeliş çiftinin hazin sonu

Tatil için Kıbrıs’a gelen ve Şerif Apart Otel’de konaklayan İzmirli çift, odada çıkan yangın sonucu uyurken hayatını kaybetti

Güzeliş çiftinin hazin sonu
banner598
Melin DOBRAN
Girne’nin Karaoğlanoğlu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Şerif Apart Otel’de (Dee European Hotel) dün sabah 05.30 civarında çıkan yangın, hem bölgede hem de otelde büyük korku yarattı. Yangında, İzmir’den Kıbrıs’a tatil için geldikleri öğrenilen ve otelin 403 numaralı odasında kalan 61 yaşındaki işadamı Aykut İsmail Güzeliş ile 50 yaşındaki eşi Pembe Güzeliş
yanarak hayatını kaybetti.
Yangının, otelde konaklayan 61 yaşındaki Aykut İsmail Güzeliş ve 50 yaşındaki Pembe Güzeliş çiftinin kaldığı 403 numaralı odadaki klimanın dış ünitesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

Büyük korku ve panik yaşandı
Bölgede büyük korku ve paniğe yol açan feci olaydan sonra otelde konaklayan müşteriler, bölgedeki diğer otellere tahliye edildi. Girne itfaiye ekiplerinin olay yerine gitmesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin odaya girdiğinde yangın esnasında odada bulunan talihsiz çiftin yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Olay yerine giden Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, İtfaiye Müdür Vekili Ahmet Özmenek, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı ve Girne İtfaiye Amiri Mustafa Paça, olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis Basın Subaylığından alınan bilgiye göre odada bulunan eşyaların tümü yangından dolayı zarar gördü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Ölüm tatilde yakaladı
Elde edilen bilgilere göre Güzeliş çifti, İzmir’den Kıbrıs’a tatil amaçlı 2 gün önce geldi ve gelir gelmez Gazimağusa Dee European Hotel’de konakladı. Olacaklardan habersiz dün gece Girne Karaoğlanoğlu Bölgesi’ndeki Şerif Apart Otel’e giden çift, 403 numaralı odaya yerleştirildi. Çiftin odaya yerleşmesinden birkaç saat sonra, odada yangın çıktı. 

Cenazeleri İzmir’e gönderilecek
Görgü tanıkları, otelin arkasındaki klimanın dış ünitesinden alevlerin yükseldiğini ve yangının öyle başladığını söyledi. Ölümün tatilde yakaladığı çiftin cenazeleri, otopsi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından, cenazelerin İzmir’e gönderileceği öğrenildi.

Çocukları KKTC’ye geldi
İzmir’de Birinci Sanayi Sitesinde zımpara satış işleri yaptığı öğrenilen Aykut Güzeliş ve eşi Pembe Güzeliş’in acı haberini alan çocukları cenazeleri almak için dün KKTC’ye geldi. Güzeliş çiftine yapılacak otopsiden sonra naaşlarının çocuklarına teslim edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474