banner564

“Bu dönem farklı”

Burcu, “Çözümle birlikte Kıbrıs Türk halkı uluslararası hukuk içinde yasal bir statüye kavuşacak” dedi

“Bu dönem farklı”
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, çözümle birlikte Kıbrıs Türk halkının dünyada uluslararası hukuk içinde yasal bir statüye kavuşacağını söyledi.
Burcu, konuk olduğu televizyon programında yaptığı açıklamalarda, devam eden müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Burcu, Kıbrıs müzakerelerini, geçmişle mukayese edildiği zaman çok daha umutlu olunması gerektiğini söyledi.
İnsanların değişik kültür, dinlerin ve kimliklerin bir arada yaşayabileceği iyi örneklere ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Barış Burcu, kötü örneklerin sarmal etki yarattığı gibi iyi örneklerin de bu etkiyi sağlayabileceğini belirtti.
50 kusur yıldır Kıbrıs sorununun devam ettiğini anımsatan Burcu “Biz Kıbrıslılar sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Bu sorunun bu kadar uzun zamandır devam etmesinden kaynaklanan kendi hatalarımız da var. Kıbrıslı Türklerin olduğu gibi Kıbrıslı Rumların da var. Ama bu aynı zamanda dünyanın da sorunudur. Bu sorunun bu kadar uzuyor olmasında, dünyanın da en az Kıbrıslılar kadar hatası var” dedi.
Bu dönem konjonktürün farklı olduğuna vurgu yapan Burcu, “Dünyada ve bölgede ortaya çıkan çıkar fırsatları ile tehdit algılarına bakıldığında, bir de adanın şartlarına bakıldığında, gerçekten sürdürülebilir, refah ve barış içinde bir ortamın sadece çözümle yaratılabileceği görülüyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2016, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474