banner564

Bu işi meslek  haline getirdi

Üç kadına fuhuş yaptırıp kazanç sağladığı gerekçesiyle yargılanan Alican Sert’e 4 ay hapislik verildi

Bu işi meslek  haline getirdi
banner598

Suna ERDEN
Girne’de üç kadının erkeklerle cinsel ilişkiye girmesini sağlayıp, bu yolla kazanç elde ettiği iddia edilen Alican Sert hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Girne Kaza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 4 ay hapse mahkûm edildi.
Sanık avukatının eşcinsel olduğu için cezaevine gönderilmemesi yönündeki talebi mevzuata cinsel yönelime göre farklı bir uygulama olmadığı için reddedildi.
Yargıç Meltem Dündar, sanığı 4 ay hapse mahkûm ederken, cezaevine güvenliğinin sağlanması için ayrıca direktif verdi.
Kararı okuyan Yargıç Dündar, Alican Sert’in Girne’de 2019 yılı içerisinde farklı tarihlerde üç kadının erkeklerle cinsel ilişkiye girmesini teşvik edip, bu yolla kazanç sağladığını ifade etti. 
Dündar, sanığın söz konusu üç kadını yurt dışından getirttiğini, kalacak yer verdiğini, konaklamalarını sağladığını söyledi.
Yargıç Dündar, sanığın ülkeye getirdiği kadınların cinsel ilişkiye girmesi için müşteri temin ettiğini de belirtti.
Sanığın fuhuş karşılığında kadınların erkeklerden aldığı paranın yarısını kendisine ayırdığını ifade eden Dündar, bu yolla geçimini sağladığına değindi.
Dündar, sanığın bir iki kereye mahsus değil, bu işi sürekli yaptığını vurguladı.

Sürekli yapıyordu
Fuhuşun tehlikelerine de dikkat çeken Dündar, toplum sağlığını riske attığını, cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılmasına neden olduğunu vurguladı.
Dündar, davaya konu olayda sanığın bu işi sürekli, planlı ve organize bir şekilde yaptığını, fuhuş yaptırarak hem kendisinin hem de ailesinin geçimini sağladığını, bu işi meslek haline getirdiğini ifade etti.
Sanığın sürekli, planlı ve organize bir şekilde bu işi yapmasının aleyhinde ağırlaştırıcı faktörler olarak değerlendirdiklerini kaydeden Dündar, sabıkasız ve genç bir kimse olmasını, adaletin erken tecellisine katkı koymasını ise lehine değerlendirdiklerini ifade etti.
Dündar, sanık avukatının müvekkilinin eşcinsel olduğunu, cezaevine gönderilmemesi talebine bulunduğunu da belirtti.
Dündar, cinsel tercihinden dolayı sanığa ceza verilirken farklı bir uygulamaya gidilmesini adil bulmadığını dile getirdi.
Eşcinsel bireylerin cezaevinde muhafaza koşullarının bir sorun teşkil ettiğini de belirten Dündar, sanığı 4 ay hapis cezasına çarptırırken, cezaevinde güvenliğinin sağlanması için ayrıca direktif verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473