banner564

Cezasız kalamaz

Görneç’te, ağaçların altını kazdığı için bir köpeği öldürdüğü iddia edilen vatandaşa, hayvan severlerin tepkisi çığ gibi büyüyor

Cezasız kalamaz
banner598
Onur ULAĞ
Gazimağusa’ya bağlı Görneç köyünde ağaçların altını kazdığı gerekçesiyle bir köpeği vahşice öldürdüğü iddia edilen vatandaşa tepki çığ gibi büyüyor.
Köpeği öldüren kişiye herhangi bir ceza uygulanmamasını eleştiren hayvan hakları aktivistleri, geçtiğimiz gün Başkent Lefkoşa’da bir eylem düzenledi. 
Lefkoşa’da Gelir ve Vergi Dairesi civarında toplanan aktivistler pankart ve sloganlarla Tarım Bakanlığı’na yürüdüler. Tarım Bakanlığı önünde basın bildirisi okundu. Daha sonra aktivistler KKTC Başsavcılığı’na yürüdü. 
Yapılan basın açıklamasında; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi'nin 4 Mart 2013 tarihinde oy birliği ile kabul olunan "Hayvan Refahı Yasası" 6. maddesi gereğince hayvanlara kötü muamele suçtur ve Yasa'nın 24. maddesi gereğince "Hayvan Refah Yasası" kurallarına aykırı davranan gerçek veya tüzel kişiler bir suç işlemiş olurlar ve haklarında çeşitli idari yaptırımlar ile cezalar uygulanır. Aylık brüt asgari ücretin 6 (Altı) katı tutarına kadar para cezasına, 1 (Bir) yıla kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. Yine Yasa'nın 6. maddesi işaret ediyor ki; "Hayvanlara kötü muamele yapıldığını gören kişiler Polis Örgütüne ihbarda bulunur. Polis Örgütü gerekli yasal prosedürü uygular ve yapılan ihbarı bakanlığın bilgisine getirir" denildi.
 “Sessiz dostlarımızın haklarını her daim arayacağımızı ve adalet yerini bulmadan asla vazgeçmeyeceğimizi bildiririz” diyen aktivistler, Polis Genel Müdürlüğü, Savcılık ve Tarım Bakanlığı’nı ivedilikle göreve davet ettiklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473