banner564

Çocuk olduğunu bilmezmiş!

Aile yakını 15 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye giren İbrahim Demir ‘bu defalık’ sadece 1.5 yıl hapislik aldı

Çocuk olduğunu bilmezmiş!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Kumyalı’da 2014 yılı Eylül ayı içerisinde 15 yaşındaki isminin baş harfleri Z.Ö olan kıza cinsel tecavüz suçu ile yargılanan İbrahim Demir dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 buçuk yıl hapse mahkum edildi.
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti başkanı kıdemli Yargıç Peri Hakkı İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değindi. 

Babaları iş arkadaşı…
Peri hakkı, sanık İbrahim Demir ile mağdure kızın babalarının 2009 yılından itibaren iş arkadaşı olduklarını ve sanığın ailesi ile beraber sık sık mağdure kızın evine gittiğini anlattı.
Hakkı, 2014 yılında sanık ile mağdurenin facebook üzerinden konuşmaya başladıklarını ve 2014 yılı Eylül ayı içerisinde sanığın mağdureyi evine götürüp burada cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. 

Sözlüsü görünce durum ortaya çıktı…
Mağdurenin cinsel ilişki görüntülerini telefonuna kaydettiğini anlatan Hakkı, mağdure kızın 9 Eylül 2014 tarihinde başka biri ile sözlendiğini söyledi.
Mağdurenin sözlüsünün cep telefonuna kayıtlı olan cinsel ilişkiye dair görüntüleri görmesi ile intihara teşebbüs ettiğini belirten Hakkı, durumun mağdurenin babasına da bildirildiğini ve polise şikayetçi olunmasının ardından sanığın tutuklandığını ifade etti. 

Abilik yapması gerekirdi
Sanığa suçu izah edildiğinde, “yaşını bilmezdim, bana 18 yaşındayım” dediğini aktaran Hakkı, sanığı gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamı’nın mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi.
Sanığın işlemiş olduğu suçlara yasa koyucunun ömür boyu hapislik cezası öngördüğünü söyleyen Hakkı, bunun da suçun vahametini ortaya koyduğunu belirti. Bu tür suçların birey mahremiyetine karşı işlenen suçlar olduğunu vurgulayan Hakkı, 31 yaşında olan sanığın, aile dostlarının kızı olan ve hayat tecrübesinden yoksun olan 15 yaşındaki kıza abilik yapması gerektiği yerde, evine götürüp bu suçu işlediğini, bunun asla kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi. 

Rızası olmasının önemi yok…
Mağdurenin yaşının 16 yaşından küçük olduğunu belirten Hakkı, bu durumda cinsel ilişki için mağdurenin rızasının olmasının bir önemi olmadığını ifade etti. Sanığın işlemiş olduğu bu suça amme menfaati gereği hapislik dışında bir ceza verilemeyeceğini belirten Hakkı, sanığın sabıkasız olmasını ve suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu söyleyerek sanık İbrahim Demir’i  1 buçuk yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473