banner564

Çöplüğü andırıyor

Kumyalı’nın sembol alanlarından olan balıkçı barınağının hali görenleri üzüyor

Çöplüğü andırıyor
banner598
Teoman TURAN
Kumyalı’nın sembol alanlarından biri olan Kumyalı Balıkçı Barınağı’nda yaşanan manzara, bölge halkının yüreğini burkuyor. Kumyalı Plajı’nın hemen yanında bulunan Kumyalı Balıkçı Barınağı’na bırakılan çöpler, bölge halkını rahatsız ediyor. Çöplükten geçilmeyen Kumyalı Balıkçı Barınağı’nda biriken atıklar, gençler tarafından zaman zaman toplansa da, barınak, ertesi gün kendini bilmeyen kişiler tarafından yeniden kirletiliyor.
Gündüz ve akşam saatlerinde binlerce insanın akın ettiği Balıkçı Barınağı’na bırakılan çöpler, çirkin görüntüler oluşturuyor. Kumyalı Balıkçı Barınağı’nı gezen vatandaşlar olaydan rahatsız olurken bu konuda biraz daha dikkatli olunmasını istedi.

Eski tekneler atıl durumda
Kumyalı Balıkçı Barınağı’ndaki çöplerin yanı sıra eski tekneler de görüntü kirliliği yaratıyor. Geçişte kullanılan ve artık iş göremez halde olan atıl durumdaki tekneler, sahipleri tarafından barınağın kıyı kısmında terk edilmiş vaziyette duruyor. Temizlenmeyen çöplerin yanına bir de atıl durumdaki tekneler eklenince var olan görüntü kirliliği daha da artıyor. 

Kumyalı sakinleri şikayetçi
Yaşanan çevre kirliliğinden yakınan Kumyalı halkı, turizm açısından değerlendirilmesi gereken bir bölgeye sahip olduklarını ancak yetkililerin bu bölgeye gereken önemi vermediğini söyledi. Devletin Kumyalı Balıkçı Barınağı’nı temizleyip güzel bir görünüme kavuşturması halinde buraya birçok turistin gelebileceğini ve bunun bölge halkına da yararı olacağını düşünen Kumyalı sakinleri, kendi imkanlarıyla ara sıra da olsa barınağı temizlediklerini ancak devlet desteğinin gerekli olduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474