banner564

Rum siyasileri Akıncı’ya saldırdı

Rum siyasileri ‘iki ayrı çatıdan’ söz eden Akıncı’ya saldırdı

Rum siyasileri Akıncı’ya saldırdı
banner598
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çözümsüzlüğün devam etmesi durumunda ‘iki ayrı çatıdan’ söz etmesi Rum siyasi partilerinden de tepki gördü.
   Fileleftheros gazetesinin “Mustafa Akıncı’nın Yaklaşımı Kaygılandırıyor” başlıklı haberine göre, AKEL açıklamasında; “vatan ile halkın kurtulması ve yeniden birleşmesi için, Kıbrıs sorununun iki kesimli iki toplumlu federasyon temelinde çözülmesi gerektiğine dair sabit tezlerinin tek yol olduğunu” ifade etti.
   Kıbrıs sorununun nihai çözümü olarak, bölücü statükoyu kabul etmelerinin hiçbir zaman söz konusu olmadığını dile getiren AKEL, böyle bir şeyin, tam anlamıyla kabul edilemez olmasının haricinde, yaşayabilir olmadığını da ileri sürdü.
   AKEL açıklamasında taksimin, Kıbrıs’ta yaşayabilir olamayacağını savundu.

Patron Çavuşoğlu

   Alithia gazetesine göre açıklamasında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs’taki Türk planlarının bir kolu olarak faaliyet gösterdiği” iddiasında bulunan Ekologlar ise, Kıbrıs Türk liderinin “Crans-Montana’da, gerek patronu olan Çavuşoğlu’nun basit bir izleyicisi olarak, gerekse bunun akabinde yaptığı sistematik açıklamalarıyla, Kıbrıs sorununun adil ve yaşayabilir çözümü için çalışan güçlerin bir parçası olmadığını açıkça ortaya koyduğunu” iddia etti.
   Politis’e göre ise Ekologlar, Kıbrıslı Türklere Kurban Bayramı dolayısıyla iyi dileklerini iletirken, Güzelyurt’ta bulunan Ay. Mamas Kilisesi’ndeki ayine izin verilmemesi konusunda duydukları üzüntüyü de dile getirdi.

Gerçek niyet ortaya çıktı

   Gazeteye göre EDEK partisi de açıklamasında, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarının “gerek Türkiye’nin gerekse kendisinin gerçek niyetlerini gözler önüne serdiğini” iddia etti.
   “Türkiye’nin başlıca amacının; ülkenin tamamının işleyişini kontrol edebileceği, konfederal bir çözüm biçim olduğu” iddiasında bulunan EDEK, “birincisinin başarısız olması durumunda, ikinci bir alternatif hedefin ise; Kıbrıs’ta meşru bir Türk devleti kurulması olduğunu” ileri sürdü.
   Haber Alithia’da “Akıncı’nın Kıbrıs’ta İki Ayrı Çatı Altında Çözüm Mesajının Yankıları”, Politis’te ise “İki Kesimli İki Toplumlu Federasyon ve Alternatifler- Partiler Akıncı’nın Açıklamalarında Zaten İnandıkları Şeyleri Duydular” başlıklarıyla yer buldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474