banner564

Gündemde Arakan vardı

Anamuhalefet partisi CHP, AK Parti’ye Kurban Bayramı ziyaretinde bulundu

Gündemde Arakan vardı
banner598
Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyet ziyaret etti. AK Parti'de CHP heyetini Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve beraberindeki heyet karşıladı. Gök, yaptığı konuşmada, bayramların herkesin birbirine olan sevgi ve saygısını geliştirmesi bakımından İslam aleminin en güzel geleneklerinden olduğunu belirtti.
Bu bayram da İslam aleminin buruk bir bayram yaptığını ifade eden Gök, "Myanmar'da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan katliam hepimizi büyük bir üzüntüye boğdu. Bu katliam ve acılar bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Buna kimsenin seyirci kalmaması gerekir. Bütün uluslararası kuruluşların başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere herkesin çok acil hassasiyetle bir tavır alması gerekiyor. Bu katliam, aslında bütün dünyada barış ve adaletin gölgelediği bir sürecin yaşanmasına göz kırpıyor. Bir an önce uluslararası kuruluşların da bu konuda devreye girmesi bizim başlıca temenni ve talebimizdir" diye konuştu.

Binlerce Müslüman katledilmekte
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan ise Gök ve heyeti başta olmak üzere tüm CHP'lilerin Kurban Bayramı'nı kutladı. Ülkede sıkıntıların yaşanmadığı, kazaların olmadığı bayramlara ulaşma temennisinde bulunan Karacan, "Arakan bölgesinde Müslümanlara zulüm yapılmakta, binlerce Müslüman katledilmekte. Başta BM olmak üzere tüm Avrupa da dahil herkes sağır, dilsiz ve kör. Buradaki en büyük sıkıntımız 2 milyara yakın nüfusu olan İslam ülkelerinin yan yana gelememesi. Sayın Cumhurbaşkanımız, gerekli girişimlerde bulundu ama maalesef bir şekilde hala Arakan'da Müslümanlara yapılan katliam devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'den iade-i ziyaret
AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kadın Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Pınar Doğan Aksoy, Gençlik Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Selman Özboyacı'dan oluşan AK Parti heyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla CHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.
Gündoğdu ve beraberindekileri, CHP Genel Sekreteri Sındır, Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'ten oluşan heyet karşıladı.
AK Parti heyetine "hoş geldiniz" diyen Sındır, bayramların sevgi, barış ve kardeşlik duygularının öne çıkartılması gerektiği günler olduğunu belirtti.

MHP de ziyaret etti
AK Parti'ye MHP de ziyarette bulundu. MHP heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, MHP'nin ve İslam aleminin bayramını kutlayan Karacan, "Nice bayramlara huzur içinde, birlikte, kardeşçe, el ele, sıkıntısız şekilde erişmeyi Allah nasip eylesin." dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal da Türk İslam aleminin bayramını kutladı. Bayramın, birlik ve beraberliği daha iyi bir şekilde idrak etmeye vesile olması dileğinde bulunan Günal, "Cenabı Allah'tan Türk milletine, İslam alemine yardımcı olmasını, içinde bulunduğumuz bu ortamdan çıkabilmek için bayramın vesile olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
Bayramlaşma ziyareti kapsamında iktidar partisini, HÜDA PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP ve DP heyetleri de ziyaret etti. Karacan, siyasi parti heyetlerinin ziyaretleri sonrasında basın mensuplarıyla da bayramlaştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474