banner564

Çözümden önce  bu gerçekleşmeli

Erhürman, “Kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi, ürettiğini satan bir sistem yaratmak gerekiyor” dedi

Çözümden önce  bu gerçekleşmeli
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden (CTP) bir heyet  üç ayaklı yol haritasını paylaşmak için başlattığı halk buluşmaları kapsamında Mağusa’nın Maraş bölgesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a eski başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, Meclis Başkanı ve CTP milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Asım Akansoy ile Erkut Şahali ve Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp’ın eşlik ettiği ziyarette sorunlar dinlendi, çözüm önerileri paylaşıldı. 
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Anadolu Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Sorunu konusunda kritik bir dönemden geçildiğini, tüm Kıbrıslı Türklerin el ele verip, barış istediğini, çözüm istediğini dünyaya anlatması gerektiğini vurguladı.
Çözüme ulaşılamadığı koşullarda durup beklemeyeceklerini de ifade eden Erhürman, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi, doğru alanlarda, kaliteli üretim yapan, ürettiğini satan bir sistem yaratmak gerektiğini, turizmden yükseköğretime, eğitimden sağlığa, yol güvenliğine kadar birçok konuda yapılması gerekenler olduğunu vurguladı. 
Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesini tüm dünyaya anlatmaları gerektiğini, çözüme ulaşılamayan koşullarda da bu durumun bizden kaynaklanmadığını anlatarak doğrudan ticaretten, direkt uçuşa, Maraş’ın açılmasına kadar çeşitli alanlarda halkı dünyayla buluşturacak hamleleri, proaktif bir dış politikayla hayata geçirmek için çok çalışmak zorunda olduklarını kaydeden Erhürman, “Bu yüzdendir ki biz de “Maraş’ı açacağız” diyoruz ama şimdiki hükümetin söylediği gibi ‘BM kararları bizi ilgilendirmez, BM muhatabımız değildir’ diyerek değil. Bu ülkenin önüne gerçekleşmeyecek hayaller koymayın. Boşu boşuna insanlarımızı umutlandırmayın. Maraş’ı açmanın yolu bellidir. Maraş’ı, daha önce Taşınmaz Mal Komisyonunu kurarken yaptığımız gibi, ilgili uluslararası kuruluşlarla istişare, gerekirse müzakere ederek, uluslararası hukukun içerisinde kalan çözümler üreterek açmamız lazım. Bütün bunları yapabilmek için çözüm irademizi tüm dünyaya anlatmamız ve proaktif bir dış politikayla uluslararası hukukun sınırları içerisinde çözümler üretmemiz lazım” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474