banner564

Revize edilmeli

Özyiğit, belediye başkanlarının da Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı’nın son şekline yönelik bazı haklı endişeleri olduğunu belirtti

Revize edilmeli
banner598

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi belediye başkanlarının da Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı’nın son şekline yönelik bazı haklı endişeleri olduğunu belirtti. Özyiğit, planın, hem kamu yararına olacak, hem de belediye başkanlarının endişelerini giderecek şekilde revize edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, kimsenin İmar Planına karşı olmadığını ancak yürürlüğe girecek planın, plansızlığı ortadan kaldıracak, belirli zümrelere değil, kamu yararına olacak ve belediyeleri mağdur etmeyecek içerikte olması gerektiğini kaydetti. Özyiğit, “Planın öngördüğü altyapı hizmetlerini verecek belediyeler bu altyapıları kaldıracak yapıda değiller. Görüştüğümüz belediye başkanları da bunun mümkün olamayacağını söylemekte ve bu konuda endişe taşımaktalar. Sayın İçişleri Bakanı’nın yapması gereken bu endişeleri dikkate alarak, yanlışlıkları, eksiklikleri giderecek adımları atmaktır” dedi. 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Yeşim Dede, Ercan Hoşkara ve Yasemin Çobanoğlu’ndan oluşan TDP heyeti, sırasıyla Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacıları ziyaret etti. Gazimağusa Belediyesi’ni ziyarette Gazimağusa Belediyesi TDP’li Meclis üyesi Ulus Irgad, İskele Belediyesi’ni ziyarette ise TDP İskele İlçe Başkanı Cemaliye Soğancı hazır bulundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474