banner564

CTP eleştiri dozunu artırdı

Erhürman, hükümetin 16 aylık icraatlarında, kamu yararına aykırılıklar, yolsuzluklar yaşandığını ileri sürdü

CTP eleştiri  dozunu artırdı
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), ilçelere başlattığı ziyaretler kapsamında önceki akşam Esentepe’yi ziyaret etti. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre, milletvekilleri, MYK üyeleri ve Girne İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda köy halkına hitap eden Genel Başkan Tufan Erhürman, hükümetin 16 aylık icraatlarını değerlendirdi; hukuksuzluklar, kamu yararına aykırılıklar, yolsuzluklar yaşandığını savundu. 
Erhürman, şunları kaydetti:
“Hep söylüyoruz. Bu hükümet miadını çoktan doldurdu. Ama daha da önemlisi varlığımızı tehdit eden bu zihniyetin, onun kurduğu sistemin ve bu sistemin ürettiği kültürün de miadını doldurmuş olmasıdır. Bu hükümet de, bu zihniyet de, bu sistem de, onun kültürü de Kıbrıs Türk halkının sırtında ağır bir yüktür. Kıbrıs Türk halkının ilerlemesini engellemektedir. Bu yükü hep birlikte sırtımızdan atacağız.” 
     Crans Montana sonrasında Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmelere de değinen Erhürman, “ ‘Artık müzakere süreci bitti’ diye sevinip ‘şimdi başka planları devreye sokacağız’ diyenlerin, bu ülkenin geleceğine dair hiçbir ciddi plan ve programları bulunmadığını” söyledi. 

“Evin içini kirlettiler…”
 “Artık evin içini temizleyeceğiz” diyenlerin “o günden bu güne evin içini kirletmekten başka bir şey yapmadıklarını” da savunan Erhürman, şu ifadeleri kullandı:
“Dahası, evin içini kirletirken kapı ve pencereleri sıkı sıkı kapatıp nefes almamızı engellemek için de ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Bir bakan çıkıyor, ‘izolasyonları kaldırmaya çalışarak anavatanın önünde takoz olmayacağız’ diyor. Aslında dertleri anavatan falan değil. Kıbrıs Türk halkının dünyayla ilişki kurmasından, dünyaya açılmasından korkuyorlar. Dünyaya açılmanın sürdürmeye çalıştıkları sistemin önünde takoz olacağını biliyorlar, bundan korkuyorlar.” 
     Esentepe ziyaretinde Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi ve Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da kısa birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474