banner564

Süre 45 gün

Uyuşturucudan tutuklanan Kudret Evli, Deniz Güngör ve Fırat Deniz cezaevine gönderildi, Akay Gündoğdu şartlı serbest bırakıldı

Süre 45 gün
banner598
Teoman TURAN
    Girne’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında araçlarında uyuşturucu bulunarak tutuklanan Kudret Evli, Akay Gündoğdu ile suçla bağlantılı Lefkoşa’da tutuklanan Deniz Güngör ve Fırat Deniz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
     Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis,  10 Ağustos 2017 tarihinde, saat 13.30 sıralarında Girne Dr. Salih Miroğlu caddesi üzerinde zanlı Kudret Evli’nin kullanımında bulunan araçla bir trafik kazası yaptığını söyledi. Polis, kazanın akabinde zanlı Evli ve araçta yolcu olarak bulunan Akay Gündoğdu’nun hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine araçta ve zanlılar üzerinde yapılan aramada zanlı Kudret Evlinin üzerinde 6 gram zanlı Akay Gündoğdu’nun ise üzerinde 50 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis, yapılan ileri soruşturmada zanlılara uyuşturucuyu verdiği tespit edilen zanlı Deniz Güngör’ünde tutuklandığını ve üzerinde yapılan aramada 5 paket şeklinde 5 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını ifade etti. Polis, zanlı Güngör’den alınan ifade doğrultusunda ise maddeleri Fırat Deniz’den 750 TL karşılığında 7 paket olarak aldığı itirafında bulunduğunu, zanlı Deniz’in de tutuklandığını söyledi. Polis zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.
     Yargıç Rauf Kürşad, zanlıların sabıkalarına göre bir teminat belirlemenin uygun olacağını belirterek sabıkalı zanlılar Evli, Güngör ve Deniz’in 45 günü aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Yargıç, zanlı Gündoğdu’nun ise 5 bin TL nakdi teminat yatırması, iki kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkışının yasaklanması şartları ile teminatla serbest bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473