banner564

‘Sona erdi’

Duncan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen AB Bakanı Çelik, Kıbrıs müzakerelerinin askıya alındığı iddialarını yalanladı

 ‘Sona erdi’
banner598
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temas için Türkiye'de bulunan İngiltere’nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Kıbrıs sorununa da değindi.
   İki ülkenin Kıbrıs konusunda  yakın temasta olduğunu ifade eden Çelik, yürütülen müzakerelerde Türk tarafının olumlu yaklaşımına rağmen çözüme ulaşılamadığını kaydetti. Çelik, süreçte kapsamlı müzakerelerin sona erdiğini, müzakerelerin herhangi bir şekilde dondurulmuş ya da askıya alınmış olmadığını söyledi.
   Bakan Çelik, basın toplantısının ardından Duncan ile Kıbrıs, terör ve nefret suçlarıyla mücadele konularını ele alacaklarını, kendisinin de eylül ayında İngiltere'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi

   Bakan Çelik, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusuna ilişkin de "Gümrük Birliği bizim tek taraflı istediğimiz bir şey değil. Esasında bu talep, kendi etki analizleri etrafında AB tarafından geldi. Bu meseleye de şu şekilde yaklaşıyoruz; bu bir 'kazan - kazan' meselesidir ve ticaretle ilgili bir meseledir. Serbest ticaretin artırılmasıyla ilgili bir meseledir." dedi.
   AB tarafından yayınlanan etki analiz raporlarına bakıldığında Gümrük Birliği'nin güncellenmesinden hem AB'nin hem de Türkiye'nin fayda göreceğinin açık olduğunu vurgulayan Çelik, "Sanki Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Türkiye'ye bir ödülmüş ya da bir lütufmuş gibi davranılıyor. Bu son derece yanlıştır. Altını çizerek söylüyorum, hiç acelemiz yok. Bu konuda tek taraflı bir iştahımız da yok." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

Sn Çavuşoğlu'nun öyle veya böyle bir çözüm olmalı açıklamasına sn Reşat Akar'dan yorum istiyorum lütfen.Bu tür açıklamalar bizi huzursuz eder,karşı tarafı daha çok arsızlaştırır

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473