banner564

Davaları ileride görüşülecek

Alayköy’de 16 yaşındaki kıza yıllardır tecavüz ettiği iddia edilen iki zanlı, 7 bin 500 TL ödeyerek serbest kaldı

Davaları ileride görüşülecek
banner598

 Alayköy’de yaşayan ve şu anda 16 yaşında olan genç bir kıza 12 yaşından beridir tecavüz ettiği öne sürülen B.U. (E-25) ile son 2 yıldır cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen U.U. (E-23) dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Soruşturmayı yapan polis, 23 Eylül 2019 tarihinde 16 yaşındaki kızın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne babası ile gittiğini söyledi.
Polis memuru, genç kızın babasının hastanede kızına tecavüz edildiğini söyleyip, şikâyetçi olduğunu aktardı.
Polis, şikâyet üzerine genç kıza tecavüz ettikleri gerekçesiyle B.U. ile U.U.’nun 23 Eylül’de gözaltına alındıklarını açıkladı.
Polis, zanlı B.U.’nun 2015 yılında şikâyetçi kız henüz 12 yaşındayken tecavüz etmeye başladığına, 2019 yılının Eylül ayına kadar bunu sürdürdüğüne baba ile kızın ifadeleri olduğunu belirtti.
Polis memuru, zanlı B.U.’nun son 4 yılda belirli aralıklarla genç kıza ağılda, evinde ve arazi içinde cinsel saldırıda bulunmak iddiası ile tutuklandığını anlattı.
Soruşturmanın kısmen tamamlandığını belirten polis, evli ve iki çocuk babası olan zanlı B.U.’nun teminata bağlanmasını talep etti. 
Polis, zanlı U.U.’nun ise 2017 yılından itibaren genç kıza cinsel saldırıda bulunduğuna dair aleyhinde suça bağlayıcı ifade olduğunu belirterek, teminata bağlanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlı B.U.’nun 7 bin 500 TL nakit teminat yatırması ve 2 kefilin 150’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  
Zanlı U.U. ise 2 kefilin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve 7 bin 500 TL nakit teminat yatırması şartları ile teminatla serbest bırakıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473