banner564

‘Ölümden döndüm’

İşadamı Bulut Akacan ile korumalarının darp davasında esas tanık Zeki Asımoğlu mahkemede olay gününü anlattı:

‘Ölümden döndüm’
banner598

 Suna ERDEN

   İşadamı Bulut Akacan ve korumaları tarafından ciddi şekilde darp edildiği iddia edilen Zeki Asımoğlu davanın dünkü oturumunda olay anında ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. 
   Asımoğlu, darp edildikten sonra kendisine kısa sürede müdahale edildiğini ifade ederek, “Doktor olmasa çoktan ölmüştüm. Şimdi mezarıma çiçek getiriyor olacaklardı” dedi. Asımoğlu, üç sanıktan şikâyetçi olduğunu ifade ederek, “Özellikle Bulut Akacan’dan” dedi. Asımoğlu, darptan dolayı sağlığı ile ilgili birçok sorun yaşadığını dile getirdi. 

Tanıklar dinleniyor
Girne’de 7 Ocak 2019 tarihinde bir restoranda Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu’nu darp ettikleri gerekçesiyle Girne Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan İş insanı Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’un davası devam ediyor.
Yargıç Füsun Cemaller Başkanlığı’nda, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Mine Ozankaya’nın huzurunda görülen davada, Bulut Akacan’ı avukat Kıvanç Rıza ile Mustafa Asena; Vasıf Kurbanov’u avukat İlker Sertbay, Orçun Özorçun’u ise avukat Doğa Zeki temsil ediyor.
Davanın dünkü oturumunda tanık kürsüsüne çıkan Doktor Erkan Çeliker, olay günü Zeki Asımoğlu’na kısa sürede müdahale ederek, kalıcı vahim zarara uğramasını önlediğini söyledi.

Doktor Çeliker: Müdahale etmesem durumu vahimdi
Davada dün iddia makamının tanığı Genel Cerrahi Uzmanı Erkan Çeliker, 27 Ocak 2019 tarihinde olay yerine yakın olduğunu, Zeki Asımoğlu’na ilk müdahaleyi yapma fırsatı bulduğunu söyledi. Çeliker, Zeki Asımoğlu’nun yerde ve kanlar içerisinde olduğunu, dilinin arkaya kaydığını ifade etti. Çeliker, “Dilini geri çıkardım. Konuşmaya çalıştım ancak şuuru yerinde değildi. Ambulans gelene kadar da şuuru açık değildi” dedi. Doktor Çeliker, kısa sürede Asımoğlu’na müdahale ettiğini, böylesi vakalarda ilk dört dakikanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Oksijensiz kalıp ölebilirdi. Beyinde kalıcı zarar kalabilirdi. Müdahalem sonucu vahim zarardan kurtuldu” şeklinde konuştu.

Gözümü hastanede açtım
Çeliker’in ardından tanık kürsüsüne çıkan davanın esas tanığı Zeki Asımoğlu da olay günü ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.
Asımoğlu, o gün söz konusu restorana Erhan Başay’ın daveti üzerine gittiğini belirterek şunları söyledi: 
   “Erhan abi yemek yemişti. Dışarı çıkıp, oradaki masaya oturduk, kahve söyledik. Önce Orçun Özorçun geldi, Erhan abiye selam verdi. Daha sonra Bulut Akacan ile Vasıf Kurbanov geldi.
Akacan sinirli bir şekilde yanımıza gelip, masaya eliyle vurup, oturdu. Sonra Erhan abiye hesap sormaya başladı. Akabinde küfür etti.
Erhan abi, ayağa kalkıp, ‘sen benimle böyle konuşamazsın’ dedi. Bu esnada itişme kakışma oldu. İtişerek, masaların dışına çıktık. Ben bu sırada ‘yapmayın, ayıptır ‘dedim. Vasıf Kurbanov onları ayırmamı önledi. Ondan sonrasını hatırlamıyorum.  Gözümü hastanede açtım.”  

Kötü günler yaşadım
   Olayın ardından kötü günler yaşadığını ve halen daha yaşamaya devam ettiğini söyleyen Asımoğlu, şöyle devam etti:
   “Darp edildim. Dişlerim yerinden kaydı, kırıklar oluştu. Kafamda yarık meydana geldi. Beyinde kan sızıntısı oldu. Boynum ve sol kulağım hasar gördü. Alt dudağımda kesik oluştu. Bir süre boynumu hareket ettiremedim. Uzun süre sıvı ile beslenmek zorunda kaldım. Doktor bana ‘yalnız kalma, araba kullanma’ demişti. Uzun bir süre araba kullanamadım.  Hafızam gidip geldi. Kulak kristallerim zarar gördüğü için ayağa kalkarken dengemi kaybediyordum.” 

Doktor olmasa ölmüştüm
Asımoğlu, yaşadığı olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ifade etti. Asımoğlu şunları söyledi:
“Psikolojim bozuldu. Agresif biri oldum. Halen daha baş ağrılarım var, hafızamda da sorun yaşıyorum. 
İş yaparken odaklanma sorunu da var. Dişlerim halen eski yerinde değil. Sol kulağımda şekil bozukluğu oluştu. 
Olayı ayırmaya çalışırken darp edildim. Doktor Erkan Çeliker olmasaydı şimdi ölmüştüm. Mezarıma çiçek getiriyor olacaklardı. 
Onlar Erhan abiyi dövmek için geldiler, kavgayı ayırmaya çalışırken bunlar başıma geldi.”
Asımoğlu, “Üç sanıktan da şikâyetçiyim, özellikle Bulut Akacan’dan” diyerek ifadesini bitirdi.

Savunma rapor istedi
Asımoğlu daha sonra savunma tarafından sorgulandı. Avukat İlker Sertbay; Asımoğlu’na “Kulağınızla ilgili doktor raporunuz var mı? Halen ara ara hafıza kaybı yaşadığınızı söylüyorsunuz, buna dair rapor var mı? diye sordu.
Asımoğlu ise her iki konuda da raporu olmadığını söyledi.
Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma pazartesi gününe ertelendi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473