banner564

Değişim yok

Arıklı, “Bize reform diye sunulan mevcut yasaların biraz değiştirilerek sistemin daha da deforme edilmesidir” dedi

Değişim yok
banner598

 Ticaret Odası ve Kamu İş yetkililerinin ayrı ayrı heyetler halinde YDP’yi ziyaret ederek, Kamu Reformu Yasa Tasarısı hakkında görüşlerini yazılı olarak ilettiği belirtildi.

YDP’den verilen bilgiye göre, Ticaret Odası ve Kamu İş yetkililerini Partinin AR-GE ekibi ile birlikte kabul eden Genel Başkan Erhan Arıklı, gelen her iki heyete de YDP’nin Kamu Reformu Yasa Tasarısı ile ilgili görüşlerini anlattı ve bu yasanın gerek komitede ve gerekse Meclis Genel Kurulunda değiştirilebilmesi için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.
Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu başkanlığındaki heyetinin yazılı itiraz gerekçelerini dinledikten sonra bir değerlendirme yapan Genel Başkan Arıklı; “Kamu Reformu diye topluma sunulan yasa tasarısının pansuman bir tedbir olduğunu ve asla ‘Reform’ kavramı ile alakasının olmadığını” söyledi.
Arıklı, “Reform diye bize sunulan şey, mevcut yasaların biraz değiştirilerek sistemin daha da deforme edilmesidir” dedi.
Arıklı, bu yasa bu hali ile geçse ülkede değişen hiçbir şey olmayacağını iddia etti.
Arıklı, Kamu Reformu denilen bu yasa tasarısının sadece memur ve devlette çalışan işçileri ele aldığını, ama belediye ve KİT’lerde çalışanları içermediğini de söyleyerek; “Sanki KİT ve Belediyelerimiz mükemmel işliyor” ifadelerini kullandı.
Arıklı, bu yasa tasarısının, Kamu hizmetlerinin adil, etkili, verimli, süratli ve kaliteli olmasını sağlaması gerekirken, sadece personel hakları ile sınırlandığı görüşünü de bildirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473