banner564

“Eksiklikleri hükümet giderdi”

Dipkarpaz’da etkinliğe katılan Başbakan Erhürman, bölgenin merkez olma yolunda ilerlediğini söyledi

“Eksiklikleri hükümet giderdi”
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman, Dipkarpaz Belediyesi’nin bu yıl 4.’sünü düzenlediği “Yol Koşusu ve Sanat Festivali”ne katıldı. Eşi Nilden Erhürman ile birlikte festivalin kortej yürüyüşünde de yer alan Başbakan Erhürman, festival alanında yurttaşların ilgisiyle karşılaştı. 

Başbakan Erhürman, vatandaşlarla tek tek el sıkışıp, sohbet etti, daha sonra yol koşusunda dereceye girenlere ödüllerini verdi.  
Başbakan Tufan Erhürman festival alanında yaptığı konuşmada, Dipkarpaz’ın ismindeki “Dip” ön ekine değindi ve geçmişte bu “Dip” ön ekinin Dipkarpaz’ın sanki de “KKTC’nin bir köşesinde veya bucağında kalmış gibi” bir çağrışıma neden olduğunu söyledi. 
Erhürman, Dipkarpaz’da geçmişte ilkokul ve ortaokulda var olan öğretmen eksiklerinin hükümetleri tarafından giderildiğini ve hatta başarılı çocuklardan oluşan bir bando ekibinin de kurulduğunu vurguladı. 
Başbakan Erhürman, yine Dipkarpaz’a yıllardan sonra büyük uğraşla doktor ve eczane kazandırıldığını dile getirdi. 
Festivalde çok sayıda turist olduğuna da değinen Başbakan, Dipkarpaz’ın adında “Dip” eki olsa da merkez olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti. 
Festivalde, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ve gazeteci Hasan Hastürer de birer konuşma gerçekleştirdi.

 Tek tek stantları gezdi
Başbakan Tufan Erhürman ve eşi Nilden Erhürman daha sonra Turnalar Kültür, Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği Turnalar 4. Kırsal Köy Etkinliğine de katıldı. 
Etkinlikte stantları gezip, yurttaşlarla sohbet eden Erhürman, yapılan el işi çalışmalarını yerinde inceleyip, bilgi aldı. 
Etkinlikle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Tufan Erhürman, festivalin satış yapılan stantların yanında, özellikle el işleri açısından oldukça zengin bir festival olduğunu söyledi. 
Turnalar’ın küçük ve fazla bilinmeyen bir köy olduğunu kaydeden Erhürman, köyün bu festival aracılığıyla ülke genelinde kendini tanıtmaya başladığını dile getirdi. 
Başbakan Erhürman, etkinliğin hayat bulmasında emeği olan herkese teşekkür etti. 
Turnalar köyünde “Köy şehrin doğasıdır” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte; farklı kültürlere özgü danslar ve müzik dinletileri ile el değirmeni, çorap örme, küllü suda çamaşır yıkama, halı dokuma, kol hasırla odun kesimi, süpürge bağlama gibi gelenekler katılımcılara hatırlatıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473