banner564

‘Gelişime katkı sağlar’

Bir günde iki etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, yerel kültürlerin tanıtılmasına katkı koyan festivallerin önemine değindi

‘Gelişime katkı sağlar’
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turnalar Kültür, Çevre, Koruma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği 4. Turnalar Kırsal Köy Etkinliği ile Dipkarpaz Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği “Yol Koşusu ve Sanat Festivali” etkinliğine katıldı. 

Akıncı’ya eşi Meral Akıncı da eşlik etti. 
Her iki etkinlikte renkli anlar yaşanırken, birçok yöresel tat ve yöresel gösterilere katılımcılara sunuldu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turnalar Kültür, Çevre, Koruma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği ‘4. Turnalar Kırsal Köy Etkinliği’ne de katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi, unutulmaya yüz tutan bazı faaliyetlerin uygulamasını denedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, Turnalar halkıyla bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, etkinliğin başarıyla sonuçlanacağından şüphesi olmadığını kaydetti.
Turnalar Kültür, Çevre, Koruma ve Geliştirme Derneği’nin kadın ağırlıklı olduğuna da değinerek, kadınları kutlayan Akıncı, “Kadınların, derneklerde etkinliği, giderek yönetimde yeri ve ağırlığı arttıkça o ülke daha iyiye, daha güzele gidecektir. Buna yürekten inanıyorum. Bizim toplumumuz, bizim devletimiz de öyle inanıyorum ki kadınların ağırlığı arttıkça daha iyiye, daha güzele gidecektir” diye konuştu.
Stantları da gezen Cumhurbaşkanı Akıncı, alışveriş yaparak, unutulmaya yüz tutan ve etkinlikte katılımcılara hatırlatılan el değirmeni, yün eğirme, çorap örme, küllü suda çamaşır yıkama, halı dokuma, süpürge bağlama faaliyetlerini yakından inceledi, bazılarını denedi.

Çok renkli geçti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve meclis üyelerinin yanı sıra Turnalar Köy halkı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı ve ‘Köy Şehrin Doğasıdır’ sloganıyla düzenlenen etkinlik renkli anlara sahne oldu.
Unutulmaya yüz tutan el değirmeni, yün eğirme, çorap örme, küllü suda çamaşır yıkama, halı dokuma, süpürge bağlama gibi birçok aktivite etkinliğe katılanlara gösterildi. 
İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu, Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi gösteriler sundu. Alevi Kültür Derneği Saz Ekibi, Arda Gündüz, Sol Anahtarı Grubu, Grup Baria ve Ahmet Çoban da konser verdi. 
Etkinlikte İskele Belediye Tiyatrosu’nun çocuklara yönelik “Balıkçılar” isimli pantomim gösterisi de yer aldı. 

Papazdan ziyaret
Yol Koşusu ve Sanat Festivali etkinliğinde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Akıncı, stantları gezerken, Rum kahvesini de ziyaret ederek, Rum vatandaşların paskalyasını kutladı. 
Akıncı, etkinlik alanında basına yaptığı açıklamada, “Her zaman Dipkarpaz’la beraberiz, gönüllerimiz her zaman beraber, festival olsun olmasın her zaman Dipkarpaz’ın yanındayız” dedi.
Akıncı, başta Dipkarpaz Belediye Başkanı olmak üzere, belediye çalışanlarını, meclis üyelerini çalışmalarından dolayı kutladı.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Dipkarpaz’da olduğunu öğrenen Apostolos Andreas Manastırı Papazı Baba Zacharias ile Güney Kıbrıs’tan gelen Metropolit Hristoforos Tsiakkas
Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Akıncı, paskalyalarını kutladı. Metropolit Tsiakkas Cumhurbaşkanı Akıncı ile geleneksel paskalya yumurtasını çarpıştırdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473