banner564

En acı duruşma

“Annemi babam balkondan attı” diyerek polise ifade veren 11 yaşındaki küçük kız mahkemede tanık olarak dinlendi

En acı duruşma
banner598
Suna ERDEN
Girne’de 30 Aralık 2016 tarihinde kaldığı evin balkonunda düşerek yaşamını yitiren Akile Akdoğan’ın ölümünden 8 ay sonra 11 yaşındaki kızı T.A’nın “Annemi babam balkondan attı” ifadesi üzerine cinayet suçlamasıyla tutuklanan Yaşar Akdoğan dün ön duruşma için Girne Kaza Mahkemesi’ne getirildi. Cinayetten yargılanacak olan sanık hakkındaki davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilebilmesi için yapılan ön duruşmalarda dün olayın tek tanığı T.A. tanık olarak dinlendi. Kapalı gerçekleştirilen oturumda T.A’nın babasıyla yüz yüze gelmemesi için özel önlemler alındı.

Babası arkada kızını dinledi
Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen oturumda, iddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu. Sanık Yaşar Akdoğan’ı ise, Avukat Boysan Boyra ve Avukat Emre Kadri savundu. İddia makamının dördüncü tanığı, olay anını gören 12 yaşındaki sanığın T.A. oldu. Mahkeme tanığın yaşını göz önünde bulundurarak, oturumun kapalı yapılmasına emir verdi ve salon boşaltıldı. T.A.,’nın ifadesi boyunca 2 Psikiyatri Uzmanı mahkeme salonunda hazır bulundu. Kapalı gerçekleşen duruşmada, edinilen bilgide T.A. babasıyla yüz yüze getirilmemek için mahkemeye bakar vaziyette oturtuldu. Sanık baba salon hazırlandıktan sonra T.A.’nın haberi olmayacak bir şekilde sessizce salona getirildi ve en arkaya oturtuldu. T.A. ,yaklaşık bir buçuk saat ifade verdi.
Kapalı yapılan oturumun ardından, savunma avukatları mahkemeden yarım saatlik ara istedi. Aranın ardından, savunma avukatı haklarını saklı tutacaklarını belirtti. Savcılık, beyanların ardından davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilebilmesi için ilk tahkikat (PI) duruşmasını kapattı.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473