banner564

Eroğlu: İyi niyet şart

Eroğlu, Kıbrıs Rum liderliğinin de istemesi halinde soruna iki yıl içerisinde bir nokta koyabileceklerini söyledi

Eroğlu: İyi niyet şart
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Ağırdağ köyünü ziyaretinde, bölge sakinlerine yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk tarafının bir anlaşma için iyi niyetini sürdürmeye devam edeceğini, Kıbrıs Rum liderliğinin de iyi niyetli hareket etmesi halinde soruna iki yıl içerisinde bir nokta koyabileceklerini söyledi.
2010 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Eroğlu seçilirse müzakere masasından kalkacaktır” şeklinde haberler çıktığını ancak bunların doğru olmadığının ortaya çıktığını belirten Eroğlu, seçilir seçilmez Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne mektup yazarak müzakereleri kaldığı yerden sürdürme taahhüdü verdiğini anımsattı.
Derviş Eroğlu kendisinin masadan 5 yıldır hiç kaçmadığını ancak Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in iki kez masadan kaçtığını, bunun yanında bugüne kadar çıkan anlaşma metinlerinin tümünün Rumlar tarafından reddedildiğini belirten Eroğlu, buna reğmen bazı sol parti ve örgütlerin hala daha kendisini çözüm istememekle suçladığını söyledi.
Eroğlu’na Ağırdağ ziyareti sırasında Eğitim Bakanı ve DP Ulusal Güçler Girne Milletvekili Özdemir Berova ile UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra eşlik etti.

Girne’de esnafla buluştu
Öte yandan Eroğlu, önceki gün öğleden sonra Girne çarşısında dolaşarak esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
Derviş Eroğlu, daha sonra Girne seçim ofisini ziyaret etti. 
Derviş Eroğlu’na çarşı ziyaretinde aralarında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne İlçe Başkanı Kutlu Evren, UBP Girne Milletvekilleri Ergün Serdaroğlu, İzlem Gürçağ, Milli Eğitim Bakanı ve Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Girne Milletvekili Özdemir Berova, DP-UG Girne İlçe Başkanı Derviş Keyfiala ile UBP ve DP-UG örgütlerinden bir grup eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474