banner564

‘Güçler dengesi değişmeli’

Amerikan Hudson Enstitüsü, Türkiye’nin artık güvenli bir dost olmadığını savunarak, Rum tarafına yönelik silah ambargosunun kaldırılmasını önerdi

‘Güçler dengesi değişmeli’
banner598
   Amerikan Hudson Enstitüsü, Doğu Akdeniz bölgesindeki enerji güvenliğin desteklenmesi için ABD’nin, Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu kaldırmasını istedi.
   Fileleftheros gazetesi, “Güney Kıbrıs’a Karşı Ambargonun Kaldırılması” başlıklı haberinde Hudson Enstitüsü’nün, Amerikan politikası ile Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail stratejik işbirliğine ilişkin uzun analizinde, ABD’nin, Güney Kıbrıs’a karşı olan silah ambargosunu kaldırmasından bahsederken, Türkiye’nin artık “güvenilir bir ortak” addedilmesinin “mümkün olmamasına” bağlı olarak, Güney Kıbrıs’ın Barış İçin Ortaklık’a katılımının ileriye götürülmesi amacıyla bazı girişimlerde bulunması yönünde Washington’a çağrıda bulunduğunu yazdı. 
   Habere göre Hudson Enstitüsü, Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail işbirliğine ilişkin olarak Doğu Akdeniz’deki güçler dengesinin değişmesinden de bahsetti. 
   Enerjiye bağlı olarak Doğu Akdeniz bölgesindeki durumu değerlendiren Hudson Enstitüsü, Washington’un, gerek kendi rolünü yükselterek gerekse Doğu Akdeniz ülkeleriyle, spesifik olarak Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail ile işbirliğini geliştirerek belirli inisiyatifler üstlenmesi gerektiğine de dikkati çekti. 
   Washington’un, Güney Kıbrıs’a yönelik olarak yapılabileceği faaliyetlere de değinen Hudson Enstitüsü, Güney Kıbrıs ile askeri tatbikatların genişletilmesi, Güney Kıbrıs’ın Barış İçin Ortaklık’a katılım söyleminin desteklenmesi, 40 yıllık silah ihracatı yasağının kaldırılmasından bahsetti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473