banner564

Aldatıldım!

170 TL karşılığında 3 gram uyuşturucu satın alan Ayhan Ananaç, kullanmaya fırsat bulmadan yakalandı

Aldatıldım!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Eylül ayı içerisinde bir şahıstan 170 TL karşılığında 3 gram bonzai alan ve kullanmaya fırsat bulmadan yakalanan Ayhan Ananaç isimli genç, aldatıldığını söyledi.
Ananaç, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde yargılandı. Sanığın genç olmasını dikkate alan mahkeme, kısa süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun ve adil buldu.
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti üyelerinden kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değindi. Sanığın 16 Eylül 2014 tarihinde akşam saatlerinde hava almak için eski 20 Temmuz gazinosu yakınlarına gittiğini belirten Güzeler, sanığın burada tanıdığı ve uyuşturucu sattığını bildiği bir şahıstan 170 TL karşılığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde aldığını söyledi. 

Aynı gece tutuklandı
Sanığın aynı gece devriye gezen bir Narkotik Şube ekibi tarafından şüpheli görülerek durdurulduğunu ve üzerinde yapılan aramada 3 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu anlatan Güzeler, sanığı gerek kendi kabul beyanı gerekse İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Uyuşturucu toplumda kolay ulaşılır hale geldi
Uyuşturucu suçlarının kamu için ciddi tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Güzeler, uyuşturucu maddelerin özelde bireyi, genelde ise toplum sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Uyuşturucu maddelerin toplumda kolay ulaşılabilir hale geldiğini huzurlarında artmakta olan uyuşturucu meselelerinden üzülerek görmekte olduklarını bildiren Güzeler, mahkemelerin uyuşturucu suçlarına müsamaha göstermesinin asla mümkün olamayacağını belirtti.

Ticaretini yapmadı
Huzurlarındaki miktarın külliyatlı bir miktar olmadığını ancak azımsanamayacağını da söyleyen Güzeler, sanığın konu uyuşturucu maddeyi sadece içmek için aldığının ve uyuşturucu tacirliği yapmadığının aşikar olduğunu söyledi. Sanığın genç ve pişman olmasını, polise tahkikatında yardımcı olmasını, mahkemede suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koymasını ve sabıkasız olmasını sanık lehinde hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini söyleyen Güzeler, sanığı 4 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473