banner564

Ev sayısı 6 oldu

İki daireyi sahtekarlıkla şirketine devrettiği iddiasıyla tutuklanan İşadamı Mehmet Eminoğlu hakkındaki şikayetler arttı

Ev sayısı 6 oldu
banner598

Suna ERDEN
Sahte evraklarla şahıslara ait mülkleri kendisine ait şirkete devrettiği iddia edilen İş insanı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı olduğu öne sürülen tasdik memuru Serdar Özbekoğlu hakkındaki soruşturma devam ediyor.
İlk etapta sahte imza ile Gizem Aksun’a ait iki daireyi şirketine devrettiği gerekçesiyle tutuklanan Eminoğlu hakkındaki şikayetler artıyor. 
Üç gündür tutuklu bulunan Eminoğlu ile Özbekoğlu dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, duruşmada Eminoğlu’nun şirketine sahtekarlıkla devredilen ev sayısının 6’ya, Tapu Dairesi’ne sunulan sahte vekaletname sayısının ise 18’e çıktığı açıklandı.
Soruşturmayı yürüten polis, her iki zanlının 26  Temmuz tarihinde Gizem Aksun’un şikayeti üzerine tutuklandığını anımsattı.

Tasdik memuruna onaylattı
Polis, zanlı Mehmet Eminoğlu’nun 04 Temmuz 2019 tarihinde, Gizem Aksun’a ait iki ayrı dairenin devrine ilişkin vekaletnemeye sahte imza atıp, tasdik memuru Özbekoğlu’na onaylattıkttığını söyledi.
Polis, zanlının daha sonra sahte belgeyi Girne Tapu ve Kadastro Dairesi’nde görevli memura vererek tedavüle sürüp taşınmaz malları kendisine ait Investment inşaat şirketi adına devrini sağlayıp sahtekârlıkla mal temin ettiğini ifade etti. 

Eniştesi olduğu için güvenmiş…
Polis, şikâyetin 26 Temmuz’da yapıldığını, zanlıların tutuklandığını, Özbekoğlu’nun ifadesinde eniştesi olduğu için Eminoğlu’na güvendiğini, vekâletnameyi onayladığını itiraf ettiğini söyledi. 
Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde yeni şikayetler yapıldığını, 4 kişiye ait dairelerin de sahte vekaletname ile Eminoğlu’nun şirketine devredildiğini belirtti.

4 gün daha tutuklu kalacaklar
Polis, ayrıca 18 sahte vekaletname tespit ettiklerini de ifade ederek, zanlıların serbest kalması halinde incelenecek evraklara ve alınacak ifadelere etki edebileceklerini söyledi.
Polis, zanlıların banka hesaplarının da inceleme altına alındığını kaydetti. 
Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, her iki zanlının da 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlıların 4 gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474