banner564

Cesaretle üzerine gidilecek

“Ekonomik protokol geçmişte imzalananlardan pek farklı değil” diyen HP’li Milletvekili Rogers, doğru gördükleri reformlardan geri adım atmayacaklarını belirtti

Cesaretle üzerine gidilecek
banner598

Halkın Partisi (HP) Girne Milletvekili Jale Refik Rogers, Türkiye Cumhuriyeti’yle imzalanan ekonomik protokolün geçmişte imzalananlardan pek farklı olmadığını söyledi.
Rogers yazılı açıklamasında,  her bir bakanlığın Türkiye Cumhuriyeti’yle müzakere edip kendi bünyesinde hazırlığını yaptığını, önceliklerini belirlediğini belirtti. 
Bazı konuların yıllardır konuşulduğunu ama hiçbir şey yapılmadığını savunan Rogers, “Kendimizi de eleştirmeliyiz. Belli şeylerin bu ülkenin yararına olacağını söylüyoruz ama o adımı atacak cesareti de göstermiyoruz. Biz siyasiler olarak doğru gördüğümüz reformları geri adım atmadan gerçekleştirmeliyiz, cesaretle üzerine gitmeliyiz. Belli konular var ki hızla hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi. 

Belediye sayısı azaltılmalı
Jale Refik Rogers, protokolde de yer alan belediye sayılarının azaltılması konusuna değindi ve sayının fazlalığı konusunda hemfikir olduğunu söyledi.
Belediyeler reformuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın çalıştığını ifade eden Rogers, mevcut belediyeler yasasında iyileştirme ve sayılarının azaltılması noktasında da çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Rogers, Ekim ayında yasa tasarısının Meclis’e geleceğini ve hükümetin bunu geçirecek iradesinin olduğuna inandığını söyledi. 

Bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyor
Rogers, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda  araç-muayenenin Kamu Özel İşbirliği’ne geçirilmesi, Telekomünikasyon Dairesi’nde altyapıyla üstyapının ayrıştırılması ve altyapının devlette kalacağı, üstyapının Kamu Özel Ortaklığı’na devredileceği bir yapı üzerine çalışmalarının sürdüğünü de söyledi.
Rogers, “Bakanlıklarımız çalışmalarınız hız kesmeden sürdürüyor. Bürokratlarıyla birlikte dersine iyi çalışan ve hazırlığını yapan bakanlıklarımız olduğu sürece, devletin denetleyici ve düzenleyici rolünü gösterebildiği bir düzen kurabilirsek her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum.” dedi. 


“Hayat pahalılığında hata düzeltildi”
Hükümetin hayat pahalılığı ile ilgili siyasi kararlılığının sürdürmesiyle ilgili olarak ise Halkın Partisi Girne Milletvekili Jale Refik Rogers, bunun bir ekonomik tasarruf değil, yapılan hatanın düzeltilmesi olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473