banner564

Para için cinayet

Kafasına sert bir cisimle vurularak öldürülen Nijeryalı Obasanje’nin hesabından 36 bin 241 Euro çekildiği tespit edildi

Para için cinayet
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da kaybolduktan 8 gün sonra kendisine ait aracın bagajıda cesedi bulunan 33 yaşındaki Nijerya uyruklu Obasanje Adeola Owoyalr cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili tutuklu bulunan zanlılar Cristian Osemudiamen Akhimemona, Eustese Isesele, Oba Francis, Jonhattan Osukomudu, Achazie Emeka dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Obasanje Adeola Owoyalr’ın hesabından 36 bin 241 Euro çekildiği tespit edildi. 
Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, Obasanje Adeola Owoyalr’ın 8 Temmuz’da Lefkoşa’da okullar yolu bölgesinde toprak alanda bulunan kendine ait olan ML 918 plakalı Toyota marka aracın bagajında battaniyeye sarılı şekilde ölü bulunduğunu aktardı. 

38 kişiden ifade alındı
Owoyalr’ın kesici ve delici alet ile öldürüldüğünü belirten İneci, cesedin bulunmasının ardından maktulün en son 6 zanlının bulunduğu apartmana giriş yaptığını tespit ettiklerini söyledi. Polis Müfettişi Feyyaz İneci, zanlıların tutukluluk süresinde 38 kişiden ifade alındığını, 11 Temmuz’da olay yerini inceleme ekiplerinin evde yaptığı incelemede duvarlarda ve halı üzerinde temizlenmiş kan lekesi bulduğunu anlattı.  İneci, kan lekesinin maktulden alınan kan örneği ve zanlılara ait kan örnekleri ile Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderildiğini belirtti. İneci, apartmandan alınan kan örneği ile maktulün kan örneğinin uyuştuğu sonucunun çıktığını söyledi. 

Kan örnekleri Ankara’ya gönderildi
İneci, 26 Temmuz’da Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderilen kan örneklerinde maktulün yanı sıra bir kişinin daha kan örneği bulunduğunu ve bu kan örneğinin zanlılarla örtüşüp örtüşmediğinin sonucunun beklendiğini anlattı. İneci, maktulün hesabından 36 bin 241 Euro çekildiğini belirtip, zanlıların hesaplarının araştırılacağını mahkemeye aktardı. İneci, meselenin ciddi bir mesele olduğunu belirterek, zanlıların 4 gün tutuklu kalmalarını talep etti. Kıdemli Yargıç Cenkay İnan, zanlıların soruşturmanın aydınlatılabilmesi için 4 gün daha tutuklu kalmalarına ayrıca doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473