banner564

Fark büyük

Arife günü Ercan’a inen uçak sayısı 37, Larnaka’ya 151

Fark büyük
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Ercan Havaalanı bayram arifesinde en yoğun gününü yaşamasına rağmen, ülkeye turist taşıyan uçak sayısı 37’nin üzerine çıkamadı.
   Güney Kıbrıs’ta ise ‘turizm sezonu’ olması nedeniyle hava trafiğinde çok ciddi artışlar yaşanıyor. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, Larnaka Havaalanı’na dün 151 uçak iniş yaptı. Baf Havaalanı’na inen uçak sayısı ise 30 oldu.
   Larnaka’ya yönelik seferlerin önemli bir kısmı İngiltere’nin değişik havaalanlarından yapılıyor. Bunu Rusya’dan uçuş yapanlar izliyor.

Ercan’a inişler
Arife gün olan dün, Ercan Devlet Havalimanı’na iniş yapan uçak sayısı 37 ile sınırlı kaldı. Bu seferlerin yarısını tek başına Pegasus Hava Yolları gerçekleştirdi. Pegasus Hava Yollarını 29 seferle Türk Hava Yolları,  Atlas Global ve Tailwind izliyor. 
Dün en fazla sefer İstanbul ile Ercan arasında gerçekleşti.İstanbul-Ercan arasında karşılıklı 
39 sefer yapıldı. İstanbul’u 9 seferle Ankara, 7 seferle İzmir, 6 seferle Adana, 3 seferle Antalya, 2 seferle Çanakkale, Hatay ve Gaziantep izledi. 
Bunun yanında dün Tailwind ülkemize charter seferlerle turist taşımaya devam etti. Tailwind, dün gün içerisinde Budapeşte, Brno ve Verona’dan 3 sefer gerçekleştirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474