banner564

Yarı yarıya azaldı

Hayvancılar Birliği Başkanı Naimoğluları, kurbanlık satışlarının geçen yılın çok altında kaldığını söyledi

Yarı yarıya azaldı
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Dövizin yükselmesi sonrası ortaya çıkan ekonomik kriz kurbanlık satışlarını da etkiledi. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, kurbanlık satışlarının geçen yıla oranla yarı yarıya azaldığını söyledi.
Naimoğluları, dövizin yükselmesi ve ardından ortaya çıkan zamların vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü belirterek, hayvancının son umudunun 4 günlük bayram olduğunu kaydetti. 
Bayram içerisinde kurbanlık satışlarının devam edeceğini belirten Naimoğluları, şunları kaydetti: “Kurbanlık satışları geçmiş yıla oranla çok düştü. Tek tek kasaplarla görüştüm. Bu konudaki sıkıntı büyük. Canlı hayvan fiyatları bu yıl çok da pahalı değildi. Zaten ben defalarca “kurbanlık alacaksanız üreticilerden alın” yönünde çağrı yaptım. Görünen o ki ekonomik durum insanların kurbanlık almasına bile müsaade etmedi. Bu yıl alınan kurbanlara baktığımızda ise geçen yıla göre büyükbaşa kayma var. Kurbanlık fiyatlarını bu yıl kuzu 800-1000 TL arası, Dana 7-10 bin TL arası, koyun 800-1000 TL arası ve oğlağı da 700-1000 TL arası belirledik. İnsanlar 7-8 kişi birleşip büyükbaşa beraber girmeyi tercih ettiler fiyatlardan dolayı. Daha 4 gün var. Umudumuz tamamen tükenmiş değil. Umarım bayramda satışlar çoğalır da hayvancının da yüzü güler."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474