banner564

Charles’ın rahatını  Interpol bozdu

İngiltere’de başına 10 bin sterlin ödül konulan katilin, 2 yıl önce sahte pasaportla KKTC’ye gelerek İskele’ye yerleştiği ve defalarca giriş çıkış yaptığı ortaya çıktı

Charles’ın rahatını  Interpol bozdu
banner598

 Suna ERDEN

İngiltere’de cinayet suçundan aranan ve İngiliz polisi tarafından başına 10 bin sterlin ödül koyulan Barry Ryan takma isimli katil zanlısı Charles Edward Riddington’un 2 yıldır KKTC’de yaşadığı ortaya çıktı. İngiltere’nin Bexley bölgesindeki bir spor salonunda 14 Kasım 2016 tarihinde 24 yaşındaki George Barker öldürdükten sonra sırra kadem basan katil zanlısının, 26 Aralık 2017 tarihinde sahte Zambiya pasaportu ile ülkeye giriş yaptığı belirlendi. 
İskele bölgesine yerleşip, orada yaşamaya başlayan katil zanlısı İnterpol’ün ihbarı üzerine önceki gün tespit edilerek gözaltına alındı. Tanınmamak için saçını uzattığı gözlemlenen zanlı dün de Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Hakkında üç gün tutukluluk emri alınan zanlının sahte pasaportla defalarca ülkeye giriş-çıkış yaptığı belirtildi… 

Sahte kimlik ile birçok kez işlem yaptı
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Charles Edward Riddington’un Ricky De Bruin adına düzenlenmiş Nambia pasaportu ile 26 Aralık 2017 tarihinde, Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi.Zanlının KKTC’ye giriş için kullandığı sahte Nambia pasaportu ile defalarca giriş çıkış işlemi gerçekleştirdiğini kaydeden polis, zanlının “sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme” suçlarından gözaltına alındığını kaydetti. Polis, zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, kullanmış olduğu pasaportun sahte olduğunu ancak henüz orijinal kimliğine ulaşılamadığını belirterek, 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Başına ödül kondu
Mahkeme talebi kabul ederken, zanlının İngiltere’de cinayet suçundan arandığı, başına 10 bin sterlin ödül konduğu öğrenildi. İngiltere’nin Bexley bölgesindeki bir spor salonunda 14 Kasım 2016 tarihinde 24 yaşındaki George Barker’i karnından bıçaklayarak öldürdükten sonra sırra kadem basan katil zanlının Barry Ryan takma ismini kullandığı kaydedildi.Cinayete kurban giden İngiliz vatandaşı George Barker’in olaydan 5 gün önce baba olduğu da öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473