banner564

Geçişlerde akış rahatlayacak

Tatar, kara sınır kapılarında yaşanan sıkıntıları aşmak için hazırladığı görüşlerini Akıncı’ya aktardı

Geçişlerde akış rahatlayacak
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile olağan görüşmesinin ardından basına açıklama yapan Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını söyledi. 
“Türkiye temaslarım hakkında kapsamlı, detaylı bilgiler verdim. Karşılıklı olarak bazı meseleleri enine boyuna değerlendirdik” diyen Tatar, ele alınan konular arasında kara sınır kapılarda yaşanan sıkıntılar da olduğunu belirtti.
Tatar, “Özellikle Metehan kapısında ve bu akışın nasıl rahatlatılabileceği noktasında bazı görüşlerimi paylaştım. Ledra Palace ile ilgili bazı düşüncelerimi kendisine aktardım” dedi.
Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü bağlamında Türkiye yetkilileri ile yaptığı görüşmeler ve para akışının nasıl olacağı konusunda da Akıncı’ya bilgiler verdiğini anlatan Tatar, görüşmede Taşınmaz Mal Komisyonu’nun da ele alındığını belirtti.
Tatar, 9 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı ziyaret etmesi beklendiğini de dile getirerek, bu temaslardan sonra Cumhurbaşkanı Akıncı ile tekrar bir değerlendirme yapılabileceğini konuştuklarını da anlattı. 

Geçitköy'de incelemelerde bulundu
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Geçitköy'deki pompa istasyonlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı. 
Tatar ardından, Çamlıbel Arıtma Tesisi ve Kalkanlıdaki tünelde incelemelerde bulundu.
Başbakan Tatar'a inceleme gezisi sırasında Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz eşlik etti. 
Türkiye Cumhuriyeti DSİ KKTC proje müdürü Yusuf Şahin, Başbakan Tatar'a incelemeleri süresince KKTC su temin projesi ve devam eden inşaatlar ile ilgili bilgi verdi, sunum yaptı. 
Başbakan Tatar, Güzelyurt ve Mesarya ovası sulama iletim hattı inşaatını da gezdi.  

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2019, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473