banner564

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

10 milyon liralık ‘sahte mülk edinme’ iddiasıyla haftalardır tutuklu bulunan Mehmet Eminoğlu ile tasdik memuru Serdar Özbekoğlu ve Muammer Uğursöz 40 günlüğüne cezaevine gönderildi

Gözyaşlarıyla uğurlandılar
banner598

Suna ERDEN
Sahte evraklarla başka şahıslara ait mülkleri kendi şirketine devrettiği iddia edilen İşadamı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı olduğu öne sürülen tasdik memuru Serdar Özbekoğlu ve mesele ile bağlantılı tutuklanan Yaztech Investment Limited Direktörü Muammer Uğursöz hakkındaki soruşturma süreci tamamlandı. Tutuklu bulunan zanlılar dün teminat duruşmasına çıkarıldı.
Bir aydır süren soruşturma sonucunda üç zanlı da tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.
Zanlıların tutuklu yargılanmasındaki etkenin işlendiği iddia edilen suçları ağırlığı, hapis cezaları ön görmesi ve kaçma ihtimalleri olduğu belirtildi.
Ayrıca zanlıların serbest kalmaları halinde davanın tanıklarına da etki edebilecekleri kaydedildi. Kararın ardından zanlılar cezaevine yerleştirilmek üzere polis aracıyla mahkemeden götürülürken, yakınları gözyaşı döktü. 

14 kefil dinlendi
Soruşturma amaçlı bir aydır poliste tutuklu bulunan sahte evrakla mülk devri meselesinin zanlıları dün teminat duruşmasına çıkarıldı.
Önceki günkü duruşmada polisin tutuklu yargı talebine itiraz eden zanlı avukatları dünkü duruşmada mahkemeye 14 kefil tanık dinletti.
Zanlılar Eminoğlu için 5, Özbekoğlu için 3, Muammer Uğursöz için ise 6 kişi tanıklık etti.
Eminoğlu’na kefil olmak isteyen 5 kişi, zanlıyı tanıdıklarını, yargılamadan kaçmayacağına emin olduklarını, bu nedenle kefil olmak istediklerini ifade etti. 
Diğer iki zanlının kefil tanıkları da aynı yönde beyanda bulunarak, kaçmayacağına emin oldukları için kefil olmakta sakınca görmediklerini belirtti.
Kefil tanıklar, ev, arsa, dükkân ve araba koçanlarını mahkemeye emare olarak sundu.

Savunma: Kaçmayacaklar
Mahkemede 14 kefilin dinlenmesinin ardından savunma ve iddia makamı mahkemeye hitapta bulundu.
Zanlı Eminoğlu’nun avukatı, müvekkilinin tanınan bir iş adamı olduğunu, ailesi ve kendisiyle burada yaşadığını, tüm yaşamını KKTC’de kuran bir kişi olduğunu, kaçıp başka bir ülkede yaşamak gibi bir düşüncesinin olamayacağını belirterek, tutuksuz yargılanmasını talep etti.
Özbekoğlu’nun avukatı da yine müvekkilinin tüm yaşamının KKTC’de olduğunu, ailesiyle burada bir yaşam kurduğunu belirterek, yargılamadan kaçmayacağını savundu. 
Muammer Uğursöz’ün avukatı da evli ve bir çocuk babası olan müvekkilinin ülkeden ve yargılamadan kaçmayacağını, tüm yaşamının ailesiyle birlikte burada olduğunu ifade etti.

Savcı tutuklu yargı istedi
Savcı Mustafa Atakara da işlenen suçların ciddiyetine vurgu yaptı. Savunma, zanlıların ağır cezada yargılanacağını, suçlu bulunmaları halinde uzun süreli hapis cezaları almalarının kuvvetle muhtemel olduğunu belirtti.
Bu meselede 13 mağdur bulunduğunu, bu mağdurların tazmini için 10 milyon TL gibi bir rakamın gerektiğini, ayrıca Eminoğlu’nun iki bankaya yüklü borcu olduğunu söyleyip, bu hususların kaçma ihtimali doğurduğunu belirtti. 
Atakara, zanlıların serbest kalmaları halinde tanıklara da etki edebileceğini belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Dündar, tutuklu yargı kararı verdi
Aktarılan tüm olguları değerlendiren Yargıç Dündar, işlendiği iddia edilen suçların ciddiyetine dikkat çekerek, her 3 zanlının hapis cezası almasının muhtemel olduğunu belirtti.
Zanlıların teminatla serbest kalması durumunda adaletin tecelli etmesine etki edebileceklerini göz önünde bulundurduğunu söyleyen Dündar, ayrıca tanıklara etki etme ve yargılanmaktan kaçma ihtimaline karşın 40 gün süreyle poliste tutuklu muhafaza edilmesine emir verdi.
Kararın ardından zanlılar cezaevine yerleştirilmek üzere polis aracıyla mahkemeden götürüldü.

Suçlamalar neler:
Zanlı Mehmet Eminoğlu’nun 12 sahte vekâlet hazırladığı, tasdik memuru olan Özbekoğlu’nun sahte vekâletleri onayladığı, Uğursöz’ün de sahtekârlıkla devredilen 24 mülkten 17’sini kendi şirketi üzerine aldığı öne sürülüyor.
Zanlı Mehmet Eminoğlu, ‘sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme’, ‘sahtekârlıkla mal temini’, ‘resmi evrak sahteleme’, ‘sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme’, 2sahte davranışla kayıt temini’, ‘sahtekârlıkla mal temini’ ve ‘sahtekârlıkla para temini” suçlarından yargılanacak.
Özbekoğlu ‘sahte evrak düzenleme’, ‘tedavüle sürme’, ‘resmi evrak sahteleme’, ‘sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme’, Uğursöz de ‘polise yalan beyanda bulunma’, ‘sahtekârlıkla mal temini ve sahtekarlıkla para temini’ suçlarından yargı huzuruna çıkacak. 

İstinafa gidilecek
Bu arada zanlı Serdar Özbekoğlu ile Muammer Uğursöz’ün avukatlarının tutuklu yargıya itiraz edecekleri öğrenildi.
Uğursöz’ün avukatı Kıymet Rahcanoğlu ile Özbekoğlu’nun avukatı Tefvik Mut’un pazartesi günü istinaf başvurusu yapacakları belirtildi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ersoy Rustem
Ersoy Rustem - 5 yıl Önce

Başkalarının mallarını çaldıklarında aileleri göbek atardı şimdi de timsah gözyaşı dökerler, döksünler.
Mağdur olan insanlar ne yapsın.
Bunlara caydırıcı ceza verilmesi lazım bütün mallarına el konulsun ve uzun süre cezaevinde yatsınlar.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474