banner564

İki tarafa da  yarar sağlar

Cumhurbaşkanı Akıncı, Baf ve Mağusa kapılarının karşılıklı geçişlere açılmasının önemine vurgu yaptı:

İki tarafa da  yarar sağlar
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa’da Baf ve Mağusa kapılarının karşılıklı geçişlere açılmasının, her iki taraf için de yararlı olacağını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre bu iki kapının gecikmesi halinde, geçmiş yıllarda araç geçişlerine açık olan Ledra Palace Sınır Kapısı’yla ilgili yeni bir düzenleme yapılabilir mi diye görüş ortaya koydukları bilgisini de veren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Sayın Anastasiadis ve Sayın Elizabeth Spehar ile o konuda bir inceleme yapılsın, bir değerlendirilme yapılsın diye konuştuk. Konuyu takip ediyoruz. Lefkoşa’da bu kapıların açılmasında her iki toplum açısından fayda var” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum lider Anastasiadis ile son yaptığı görüşmede ve daha önceki görüşmesinde bu konular gündeme geldiğinde, Rum tarafının önceliği Lefkoşa kapıları yerine Erenköy ve Kiracıköy’ü Eylence’ye bağlayacak kapılara verdiğinin görüldüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Güven artırıcı önlem dediğiniz konu her iki tarafın da yararına olacak bir ortak paydayı içerir. Olaya böyle bakmak gerekir. Bir taraf için, en azından bu aşamada sıkıntılı olan konuları gündeme getirip, daha kolay açılabilecek ve daha çok insana yarar sağlayabilecek kapıları geri plana atmak doğru bir yaklaşım değil. O nedenle, Mağusa Kapısı öncelikle araç geçişleri için ve Baf Kapısı ise yaya geçişleri için karşılıklı olarak gündeme geldiği takdirde ortak yarar ön planda olacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bu açıklamaları, 13. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin açılışında yaptı.
Yeni kapı açılmasının sıkıntılı bir süreç olduğunu, Derinya ve Aplıç’ta bunu yaşadıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, ancak halkın ihtiyaçlarının her zaman dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473