banner564

Genel grev kapıda

Zamlar ve 2011 sonrası kamuya girenlerin tabi olduğu yasanın iyileştirilmemesi nedeniyle hükümeti protesto eden 3 sendika uyarıda bulundu

Genel grev kapıda
banner598
İbrahim DİRAN
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), zamları ve Ocak 2011’den itibaren kamuda işe başlama maaşlarını düşüren yasanın iyileştirilmemesini, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlediği eylemle protesto etti.
Yönetim kurulu üyeleri düzeyinde yapılan eylemde, zamlar ve Ocak 2011’den itibaren devlette işe başlayanların maaşlarını arttıracak uygulamalar hayata geçirilmediği için daha geniş çaplı eylemler yapılacağı uyarısında da bulunuldu.
KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, eylemde yaptığı konuşmada, sendikalar ile hükümet yetkilileri arasında 2017’ye yönelik mali protokol görüşmeleri tamamlanmadan 2016’da, devlette maaşları düzenlenen Kamu Çalışanlarının Aylık, Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’da iyileştirme yapılacağı yöndeki açıklamaların “yalan” çıktığını söyledi.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Hükümet’i “yalana dayalı siyaset” gütmekle eleştirdi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise konuşmasında”, hükümeti idare edenin Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş olmasından dolayı” eylemlerini Maliye Bakanlığı’nın önünde yaptıklarını söyledi.
Eylem gerekçelerine atıfta bulunan Elcil, “Bu süreç genel grevlere kadar varacak bir süreçtir. Bu bir başlangıçtır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473