banner564

Yardım eli uzatılmalı

Surlariçi’nde sefalet içerisinde yaşayan Özgin ailesinin mutfağında yangın çıktı, tüm eşyaları kullanılamaz hale geldi

Yardım eli uzatılmalı
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde dün saat 09.00 civarında çıkan yangın, bölgede hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. 
Alparslan Sokak’ta bulunan ve kız kardeşi ile yaşayan Erhan Özkın’a ait evin mutfak bölümünde yangın çıktı. İhbarı alan Lefkoşa itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak yangını söndürdü. Yangını söndüren ekipler, uzun süre soğutma çalışması yaptı. Yetkililerden alınan bilgiye göre yangın, gaz ocağına giden hortumun, gaz kaçırması sonucu ocaktan alev alarak ateşlenmesi nedeniyle çıktı. Elde edilen bilgilere göre yangından dolayı mutfak içerisindeki eşyalar yanarak zarar gördü.

Özgin ailesi sefalet içinde yaşıyor
Yangını gören ve Özgin ailesinin evine giden bölge halkı, ailenin yokluk içinde yaşadığını söyledi. Vatandaşlar, ailenin zor şartlarda yaşamaya çalıştığını dile getirerek, maddi durumu iyi olan kişilerin yardımda bulunması gerektiğini vurguladı. Bölgeliler, “Bu ailenin yaşadığı hayat, hayat değil. Kışın ısınamıyorlar, şimdi mutfakları da yandı. Bu insanlar ne yapacak? Evde fareler geziyor. Oldukça sağlıksız bir ortamda barınmaya çalışıyorlar. Biz elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyoruz fakat bizim de yapabileceklerimiz sınırlı. Maddi durumu iyi olanların bu aileye yardım etmesini istiyoruz. Erhan amca gece koltukta oturarak uyuyor, kız kardeşi ise yatakta uyuyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473