banner564

Genişletilecek olan yol çevreye uygun olacak

Bakan Taçoy, Dipkarpaz’dan Apostolos Andreas Manastırı’na kadar olan yolun genişletme çalışmasının gündemlerinde olduğunu açıkladı

Genişletilecek olan yol çevreye uygun olacak
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy bölgede yürütülen faaliyetleri yerinde incelemek için dün Yenierenköy ve Dipkarpaz Belediye başkanlarını ziyaret etti.
Bakan Hasan Taçoy ziyarette yaptığı açıklamada, Dipkarpaz’dan Apostolos Andreas Manastırı’na kadar olan yolun genişletmesinin gündemlerinde olduğunu açıklayarak, bu çalışmanın çevreye ve doğaya uygun şekilde yapılacağını belirtti.
Projenin önümüzdeki hafta bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Taçoy, yolun Karayolları Dairesi ya da ihaleyle yeniden yapılandırılacağını vurguladı.
Hasan Taçoy, bölgede bisiklet yolu yapılmasına da önem verdiklerini söyledi.
Ziyaretlerinde yol güvenliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Taçoy, yol kenarındaki temizlenmemiş otların yangın riskini arttırdığına dikkat çekti, bu otların belediyelerle işbirliği içinde temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Başkanlar son durumu aktardı
Taçoy’un ziyaretlerinde Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ile Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’ da birer konuşma yaptı. 
Yıkıcı 12 köyün bağlı bulunduğu Yenierenköy Belediyesi’nin bazı maddi sıkıntıları bulunduğunu kaydederek, bunları Taçoy ile paylaşacaklarını belirtti.
Suphi Coşkun ise konuşmasında 15–20 günlük bir çalışmanın sonucunda yol kenarındaki otların temizlendiğini anlattı.
Bölgenin çöplerden arındırıldığını da kaydeden Coşkun bölge halkının ve turistlerin bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474