banner564

Akıncı’yı göreve davet ettiler

KTÖS ve AÖA öğrencileri, YDÜ’ye verilen sınıf öğretmenliği açma iznini protesto etti

Akıncı’yı göreve davet ettiler
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri, dün Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, YDÜ’ye verilen sınıf öğretmenliği açma iznini protesto etti, diğer sektörler gibi ilkokul öğretmenliğinin de işsizliğe sürükleneceği uyarısında bulundu.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, burada yaptığı konuşmada, YDÜ Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olan KKTC uyruklu bir kişiye verilen diplomanın, bakanlık tarafından onaylanmadığını ifade ederek, “YDÜ’nün geçersiz diploma vermesine Eğitim Bakanlığı ile YÖDAK göz yumuyor” dedi.
Elcil, bunun skandal ve usulsüzlük olduğunu ifade ederek, bu gidişatın gidişat olmadığını, böyle giderse ülkedeki diğer çoğu sektör gibi üniversite sektörünün de çökeceğini savundu ve YÖDAK üyelerini atayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu göreve çağırdı.
AÖA öğrencileri adına konuşan Derman Paça da, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK’ın YDÜ’ye verdiği sınıf öğretmeni yetiştirme ön iznini eleştirerek, öğretmen yetiştirme gibi ciddi bir işin AÖA’da devlet eliyle ve ücretsiz olarak nitelikli bir anlayışla yapıldığını, bu tip izinlerin diğer sektörlerdeki gibi ilkokul öğretmenliğinde de istihdam fazlası yaratacağını kaydetti.
AÖA öğrencileri bugün Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyüş düzenledi ve “Kurumunu ezme özele yol verme”, “Gökçekuş İstifa”, “Sermaye Bakanlık el ele eğitim zibile”, “AÖA’yı kapattırmayacağız”, “Planlı öğretmen yetiştirilmeli planlı eğitim verilmeli” yazılı pankartlar açıp, basın açıklaması yaptı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474