banner564

Gülle’nin zor sınavı

Bakanlık önünde eylem yapan Eczacılar, öğrencilerin iptalini istediği tüzüğün bir an önce hayata geçirilmesini talep etti

Gülle’nin zor sınavı
banner598
Eczacılar Birliği, talep ettikleri önlemlerin acil bir şekilde alınması istemiyle eylem düzenledi.
Sağlık Bakanlığı önünde dün eylem yapan eczacıların, “eczacılar burada bakan nerede” şeklinde slogan atması üzerine Sağlık Bakanı Ahmet Gülle eczacıların yanına geldi. 
Birlik Başkanı Ebru Başay Alper, eczacıların sorun ve sıkıntılarını Bakana özetleyerek, zaten uzun uğraşlarla tamamlanan tüzüğün hemen ardından yasa tasarısı hazırlanmasıyla ilgili eleştirileri dile getirdi.
Gülle de tüzükle ilgili açıklamalarında da yasa hazırlığı olduğunu söylediğini ve yasaların tüzüklerin üzerinde olduğunu belirtti.
Tüm taraflardan yasa tasarısıyla ilgili yazılı öneri talep ettiklerini ve yasanın tüm kesimleri mağdur etmeyecek ve sürdürülebilir olması esasıyla hazırlanmasına gayret ettiklerini söyleyen Gülle hazırlanan yasa tasarısıyla ilgili eczacıların eleştirilerini dinledi sorularını cevapladı.
Daha Sonra Eczacılar Birliği temsilcileri, Gülle’yle birlikte bakanlığa girerek görüştü.

“Öğrenciler avantajlarının farkında değil…”
Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay Alper eylem sırasında dile getirdiği taleplerini içiren bir yazıyı görüşme sırasında Bakan Gülle’ye verdi. Birliğin basına da dağıttığı yazısında, bakanlıkla son birkaç yıl içinde yürütülen eczane açılışlarıyla ilgili mesafe sınırlandırmasını içeren çalışmaların ürünü olan tüzük taslağının, bakanlar kuruluna gelmeden, eczacılık fakültelerinde öğrenim görenler tarafından büyük tepkilere neden olduğu belirtildi.
Yazıda, “Üzülerek görmekteyiz ki, öğrencilerimiz ileride atılacakları eczacılık mesleğini 350 m uzaklık kıstası ile daha düzgün ve daha avantajlı şekilde yürütebileceklerinin farkında değildirler ve hiçbir kıstas ve öngörünün olmadığı kaotik eczane enflasyonunun onlar için tehlike yaratacağının bilincine değildirler” denildi.
Bu arada Bakan Gülle, Eczacılar Birliği üyeleriyle bir araya gelmesinin ardından eczacılık öğrencilerinin temsilcileriyle de görüştü.


Özgürgün: Üzüntüyle karşılıyoruz”
Öte yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün “Bir süreden bu yana Eczacılık meslek grubunun sorunlarına çözüm arayışlarını sürdüren hükümetin, yıllardır bu alanda hizmet verenlerle bu mesleği benimseyen, yaşamlarını bu alanda arayan gençlerimizi karşı karşıya getirmesini şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşılıyoruz” dedi. 
Özgürgün Ulusal Birlik Partisi olarak taraf olmadan her iki kesimin haklılığını teslim ettiklerini kaydetti ve hükümeti sağduyuyla tarafları ortak paydada buluşturmaya, sorumluluğunu yerine getirmeye davet etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473