banner564

Merhum sendikacı Nihad Elmas örnek bir insandı

Merhum sendikacı Nihad Elmas, ölüm yıldönümünde anıldı

Merhum sendikacı Nihad Elmas örnek bir insandı
banner598
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nda (TÜRK-SEN) uzun yıllar Genel Başkan Vekilliği yapan, Dışilişkiler Sorumluluğu görevinde bulunan, Kıbrıs Türk Askeri Müstahdemler Sendikası (ASSEN) eski Genel Başkanlarından merhum Nihad Elmas, 4’üncü ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı.
20 Haziran 2011’de görevi başındayken rahatsızlanarak yaşamını yitiren ve TÜRK-SEN’in “görev şehidi” olarak adlandırdığı Elmas için dün sabah Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.
Eşi Zerrin Elmas, çocukları, torunları ve ailesinin de hazır bulunduğu törende konuşan TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Nihad Elmas’ın Kıbrıs Türk işçisini uluslararası alanda layıkıyla temsil ettiğini vurguladı.
Elmas’ın çalışma hayatıyla ilgili yasalara önemli katkılar koyduğunu da belirten Bıçaklı, “Nihad Elmas, giyiminden davranışına, mesai saatine uyuşundan, evrakları imzalamasına kadar her şeyiyle örnek alınacak bir ağabeyimizdi. Onu nerdeyse her gün anıyor, konuşuyor, her yapacağımız işte hatırlıyoruz” dedi.
Anma törenindeki konuşmasında hükümetleri de eleştiren ve insanların emeğine saygı duyulmadığını söyleyen Arslan Bıçaklı, “Var olanları yıkmak için yönetime geliyor, emeği dövmek için her türlü çirkinliği yapmaya devam ediyorlar” ifadesine yer verdi.
Ülkedeki çalışma hayatının ve emek sınıfının yerlerde süründüğünü savunan Arslan Bıçaklı, son dönemdeki hükümetleri sermayeye teslim olmakla suçladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473