banner564

Görebildiğim için gözlük takmadım

Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kazanın sürücüsü Ali Zenginses tanık kürsüsüne çıkarak olayı anlattı:

Görebildiğim için gözlük takmadım
banner598
Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili davada sona gelindi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurundaki davada dün son tanıklar dinlendi. Duruşmada avukatı tarafından tanık kürsüsüne çıkan sanık Ali Aziz Zenginses şunları söyledi: “Görebildiğim için gözlük takmadım. 2012 yılından beridir araç kullanıyorum. Bu kazaya kadar ne trafik kazası yaptım ne de trafik cezası aldım. Kazanın olduğu gün 2 ölçü votka şat içtim bu beni sarhoş etmedi, bilincim yerindeydi. Olay anında hızım 188 km değildi. Olay yerine yakın süratimi düşürmüştüm.”
“Kızı (Asya Rıdvanoğlu) 3 veya 4 metre kalak gördüm ancak kazayı engelleyemedim. Kıza çarptıktan sonra korktuğum için olay yerinde durmadım. Fakat ileride durup polisi bekledim. Eğer kaçmak isteseydim, fırsatım vardı. Polisteki ifademde “hiçbir şey görmedim” şeklinde konuştuğuma dair açıklamalar doğru değil. Bu kazanın meydana gelmesinden dolayı çok üzgün ve pişmanın.”
Sanığın ardından savunma, Ali Aziz Zenginses’in babasını tanık kürsüsüne çıkarmak istedi. Ancak, mahkeme heyeti, dava süresince tüm duruşmalara giren sanığın babasının tanıklığının uygun olmadığına karar verdi.

Konukseven, hız raporu hakkına bilgi verdi
Bu talebin reddedilmesinin ardından sanık avukatı,  hız ile ilgili rapor düzenleyen savunmanın tanığı Doç. Dr Erhan İlhan Konukseven’i mahkemeye dinletti. Sanığın kaza anındaki hızına ilişkin düzenlediği raporu mahkemeye sunan Konukseven, iddia makamının tanığı olan mühendis Turgay Gülmez’in hızın 144-188 KM arasında olabileceğine dair raporuna karşın, kaza günü hızın 125 ile 135 arasında olduğuna dair tespit yaptıklarını söyledi. Konukseven, raporu hazırlarken aracın çıkabileceği en üst hız sınırını, aracın teknik özelliklerini, kaza mahalli ve yolların uzunluğunun değerlendirildiğini kaydetti. 

“O mesafede 180 Km’ye çıkamaz…”
Konukseven, kaza mahalline gelmeden önce sanığı çemberi döndüğünü, Zefir Bar’ın sokağına girmek için dönülmesi gereken çemberde hızın en fazla 20 ile 30 km olabileceğini, bu hız limitinin üzerinden çemberden dönülmesi durumunda aracın devrileceğini söyledi. Konukseven, çemberi 20 veya 30 km ile dönen sanığın, kısa bir sürede kaza mahalline gitmek için 180 km’ye çıkamayacağını, çok profesyonel bir sürücünün dahi kısa bir sürede en fazla 160 km’ye çıkabileceğini ifade etti. 
Konukseven, dolayısı ile sanığın çemberi geçtikten sonra kısa bir süre içerisinde hızının o kadar yükseltmesinin imkânsız olduğunu dile getirdi. İddia makamının kazaya neden olan aracı görüp görmediğine ve Asya Rıdvanoğlu’nun cesedinin fotoğraflarına bakıp bakmadığına dair sorusu üzerine ise Konukseven, gördüğünü, 100 km üzerinde bir süratin bunlara neden olabileceğini söyledi. 

Raporu veren doktor da konuştu…
Doç. Dr Erhan İlhan Konukseven’in ardından savunma mahkemeye sanığın göz doktoru Tünay Beton’u tanık olarak dinletti. Sanığı 2006 yılında muayene eden ve ehliyet alabileceğine dair raporu veren Beton, sanığın göz problemi ile ilgili bilgi verdi. Beton, sanığın gözlük takmadan da görebileceğini iddia etti. 
Beton’un ardından savunma başka tanığının olmayacağını belirtti ve son savunmasını hazırlamak için mahkemeden süre talep etti. İddia makamının da süre istemesi üzerine mahkeme duruşmayı 30 Mart 2015 Pazartesi gününe erteledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473