banner564

Gözyaşları dinmedi

Henüz 10 yaşında ‘anlaşılamayan bir nedenle’ hayata veda eden Atlas Rüstemoğlu Güzelyurt’ta son yolculuğuna uğurlandı

Gözyaşları dinmedi
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Halsizlik ve karın ağrısı şikâyetiyle gittiği Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden taburcu olduktan 4 saat sonra evinde fenalaşarak yaşamını yitiren 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu dün son yolculuğuna uğurlandı. 
Güzelyurt’a bağlı Yuvacık köyü sakinlerinden olan Alev Rüstemoğlu ve Hasan Rüstemoğlu çiftinin i oğulları Atlas Rüstemoğlu’nun cenazesinde gözyaşları sel olup aktı. 
Atlas Rüstemoğlu için Güzelyurt Camisi’nde düzenlenen törene ailesinin ve yakınlarının yanı sıra Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı siyasiler ve çok sayıda bölge halkı katıldı.
Baba Hasan Rüstemoğlu ve anne Alev Rüstemoğlu cenaze töreninde güçlükle ayakta dururken, cenazeye katılanlar yaşanan ölüme isyan etti. 
Rüstemoğlu, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Yuvacık köy mezarlığına defnedildi. 

Bakanlık soruşturma başlattığını açıkladı
Bu arada Sağlık Bakanlığı 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu’nun ölümüyle ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattığını belirterek,  elde edilecek sonuçların şeffaflıkla paylaşılacağını duyurdu.
 Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Atlas Rüstemoğlu’nun yapılan otopsisinde göğüs aortunda yırtılma ve iç kanama tespit edilmiş, ölümünde etkili başkaca hastalığı olup olmadığının, uygulanan tedavilerde kullanılan ilaçların, yanlış bir uygulama ya da ihmalin olup olmadığının tespit edilmesi için hem Türkiye Adli Tıp Kurumu’nda hem de Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda tetkik edilmesi için, doku örnekleri, idrar, kan ve mide içeriği örnekleri alınmıştır.  
Aynı zamanda Bakanlığımız tarafından geniş çaplı idari bir araştırma da başlatılmıştır. Araştırma komitesinin elde edeceği tüm bulgular, kamuoyunun bilgisine şeffaf bir şekilde sunulacak ve eğer bir ihmal varsa bunun gereği de yapılacaktır. 
Atlas Rüstemoğlu evladımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473