banner564

Akıncı çifti, esnaf ve halkla bir araya geldi

Akıncı çifti, Gazimağusa’da Perşembe Pazarı’nı ziyaret ederek, esnaf ve halkla bir araya geldi

Akıncı çifti, esnaf ve halkla bir araya geldi
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, Gazimağusa’da Perşembe Pazarı’nı ziyaret ederek, esnaf ve halkla bir araya geldi. 

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya pazar ziyaretinde Gazimağusa Belediye Belediye Başkanı İsmail Arter de eşlik etti. 
Esnaf ve halkın, dilek, görüş ve sıkıntılarını dinleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, esnafa kazançlı işler diledi. 

Belediyeyi ziyaret etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in daveti üzerine, belediyeyi ziyaret etti. Arter tarafından karşılanan Akıncı, belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, ziyarette yaptığı açıklamada, ağır iş yükünden fırsat buldukça bölgelerde esnaf ve halkla buluşmaya zaman ayırdığını, daha önce Girne ve Güzelyurt’ta pazar yerlerini ziyaret ederek, halkın görüş ve önerilerini dinlediğini anımsattı. 

“Halk hizmetinde ayrım olmaz” 
Gazimağusa ve İskele’yi ziyaretinin, gündem yoğunluğu nedeniyle geciktiğini, Berlin toplantısının hemen ardından Gazimağusa’yı ziyaret etmek istediğini ifade ederek, Belediye Başkanı Arter’in “Belediyeyi de ziyaret ediniz” daveti üzerine, belediyeyi ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, eski bir belediyeci olarak her zaman yerel yönetimlere, azalara, muhtarlara, meclis üyelerine ayrı bir sempatisi olduğunu; hangi görüş ve düşünceden olursa olsun halka hizmette birleşildiğini söyledi. 
Halk hizmetinde ayrım olamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hele hele yerel yönetimde, belediye hizmetlerinde bu hiç mümkün değil” dedi. 

Derinya’nın önemli katkısı oldu…
Cumhurbaşkanı Akıncı, geçişlerdeki rakamlara bakıldığında, Derinya sınır kapısının açılmasının da Gazimağusa’ya önemli katkısının olduğunun görüldüğünü ifade ederek, kapının açılmasının olumlu, iyi bir gelişme olduğunu söyledi. 
Temennisinin, Kıbrıs’ta iki tarafın da kabul edebileceği, eşitlik ve güvenlik içinde yaşayabileceği bir çözüme ulaşmak olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, bu yönde el birliği ile çabalarını sürdüreceğini belirtti. 

Arter, ziyaret memnun etti
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Mağusa halkı adına teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Akıncı’yı hep can kulağı ile dinlediğini belirten Arter, belediyecilikteki tecrübesini örnek aldığını anlatarak, belediyenin proje ve çalışmaları halkında bilgi verdi. 
 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473