banner564

Her kesimle görüşüyor

Mustafa Akıncı, seçim çalışmalarına İskele ve Gazimağusa’da devam etti

Her kesimle görüşüyor
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, seçim kampanyası çerçevesindeki programını aralıksız sürdürüyor. 
Akıncı önceki gün sabah Yeni İskele’ye giderek burada çarşıyı ve açık pazarı gezdi, esnaf ve vatandaşla sohbet etti. Gezi sırasında “Cumhurbaşkanlığı Rehberi 2015-2020” adlı kitap da dağıtıldı.  Buradaki programı çerçevesinde devlet dairelerini de ziyaret eden Akıncı, öğleden sonra Lefkoşa’da Taşkınköy Spor Kulübü’nü ziyaret etti.
Mustafa Akıncı ziyaretlerindeki konuşmada, makam sahibi adayların bu avantajlarını seçim yarışında kullandıklarına dikkat çekerek, “ama bizim daha güçlü makamımız var. Bizim yerimiz halkın gönlünde. En büyük servetim halkın bana olan güvenidir” dedi.
Mustafa Akıncı, akşamki seçim programına ara vererek, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunu izledi. Akıncı, oyundan önce sanatçılarla bir araya gelerek sohbet etti ve Dünya Tiyatro Günlerini kutladı. 

Mağusa gündemi yoğundu
Akıncı, dün sabah da Mağusa’da bölge muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada “Dört Boyutlu Siyasetini” ana hatlarıyla aktaran Akıncı, yerel yönetimlere verdiği önemin altını çizdi. 
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Muhtarlarla görüşmesinin ardından Yörükler Derneği’ni ziyaret ederek başkan ve üyelerle bir araya geldi. Dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Akıncı, kültürel çeşitliliğin toplumların en büyük zenginliği olduğuna işaret etti. Akıncı, “Bu topraklara değişik yörelerin renkleri yansıyor. Bu nedenle her zaman, bağımsız tarafsız tüm partilere eşit ve tüm renkleri, dini dili, ırkı, kökenine bakmadan herkesi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı vizyonunu öngörüyorum. Bu çok renklilik yöresel zenginlikleri de barındırıyor. Hepimizin kökleri ve oradan gelen bir zenginlik var. Bunları unutmadan köklerimiz, dinimiz, dilimiz ne olursa olsun bir hamur halinde yoğrulup geleceğimizi birlikte şekillendirmeliyiz” diye konuştu. 
Akıncı dün, Seracılar Birliği ve Çanakale Spor Kulübü’nü ziyaret etti yöneticilerle görüştü, daha sonra da Mağusalı bir grup gençle bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474