banner564

Atina’da Kıbrıs zirvesi

TDP heyeti, Yorgo Papandreu ile Ada’da gelinen son durum hakkında görüş alışverişinde bulundu

Atina’da Kıbrıs zirvesi
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkiler Sekreteri Deniz Birinci ve beraberindeki heyet, Atina’da Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu ile görüştü.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, Papandreu'nun bir süre önce kurduğu Demokratik Sosyalistler Hareketi'nin Atina'daki merkez ofisinde gerçekleşen görüşmede, Birinci ile Papandreu Kıbrıs Sorunu'nda gelinen son durum ile TDP’nin Sosyalist Enternasyonal üyeliğini ele aldı.
Görüşmede, TDP Parti Meclisi üyesi Ayşe Öztabay da hazır bulundu.
Görüşmede ayrıca, Avrupa Birliği ile Kıbrıslı Türklerin ilişkileri ve geçen yıl gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Kıbrıslı Türklerin yaşadıkları sıkıntılar konuşuldu.
TDP Dışilişkiler Sekreteri Deniz Birinci görüşmede yaptığı konuşmada, TDP’nin, Sosyalist Enternasyonal’e üyeliği çok önemsediğini belirterek, TDP ile Sosyalist Enternasyonal’in savunduğu değerlerin örtüştüğünü kaydetti. Bir süre önce, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve milletvekili Hüseyin Angolemliden oluşan heyetle birlikte İngiltere’de Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatan Birinci, üyelik için gerekli adımları atmakta olduklarını belirtti.
Papandreu’nun da görüşmede, adada kalıcı çözüm arayışlarıyla ilgili görüşlerini aktardığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473