banner564

Hükümet çatırdıyor

Genel Başkanların da katıldığı UBP-DP toplantısında, CTP’li belediyelere ‘ortak aday’ gösterilmesi konusunda uzlaşı sağlandı

Hükümet çatırdıyor
banner598

Ufuk ÇAĞA

   Hükümet ortağı Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) genel başkanları, dün 4 saati aşkın süre görüştükten sonra, Haziran ayında yapuılacak yerel seçimlerde ‘işbirliği’ yapılması konusunda uzlaştı.

   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, iki lider arasında varılan uzlaşı gereğince, CTP’li belediyelere ‘ortak aday’ gösterilecek. Buna göre başkent Lefkoşa, Gönyeli ve Yeni Boğaziçi’nde UBP’nin göstereceği adaylara DP destek verecek ve başka bir aday çıkarmayacak.

   Aynı şekilde halen CTP’nin yönetimindeki Gazimağusa, Girne, Değirmenlik, Alayköy ve Dikmen’de DP aday gösterecek, UBP destekleyecek.

 

Koalisyon tehlikeye girdi

   UBP ile DP arasında varılan bu anlaşmanın doğrudan CTP’yi hedef alması nedeniyle, koalisyon hükümetinin geleceği tehlikeye girdi. Güvenilir bir kaynak, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bugün bir değerlendirme toplantısı yapacağını, Parti Meclisi ile Merkez Yönetim Kurulu’nun da Salı akşamı toplantıya çağrıldığını söyledi.

   Bir başka kaynak ise, UBP ile DP arasındaki işbirliği görüşmelerinin CTP içinde ciddi tepkilere yol açtığını belirtti.

 

Özgürgün:Zemin uygun

 Lefkoşa’daki Golden Tulip Otelde dün yapılan toplantıya DP/UG adına, Genel Başkan Serdar Denktaş, Hasan Taçoy, Hakan Dinçyürek ve Rauf Denktaş katıldı. UBP heyetinde ise Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, Faiz Sucuoğlu ve Sunat Atun yer aldı.

   Sabah saat 10.30’da başlayan toplantı öğleden sonra saat 15.00’e kadar devam etti. Toplantı sonrasında açıklama yapan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, toplantıda, yerel seçimlerde işbirliği konusunun görüşüldüğünü, kükümet ortaklığı ile ilgili herhangi bir konunun gündeme gelmediğini söyledi. Özgürgün “yerel seçimlerde işbirliği için zeminin uygun olduğunu gördük” dedi.

   UBP genel başkanı görüşmelerin devam edeceğini ve önümüzdeki bir haftalık süre içerisinde kesin sonuca varacaklarını da sözlerine ekledi.

 

İşbirliği mümkün

   Toplantının ardından basına bilgi veren DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da görüşmenin olumlu geçtiğini ve yerel seçimlerde ittifak için şartların uygun olduğunu belirtti. Denktaş, UBP ile ittifak konusunu partinin yetkili kurullarında da görüştükten sonra 3-4 gün içinde sonlandırma hedefinde olduklarını söyledi.

   Serdar Denktaş, koalisyon ortağı CTP’nin bu konu ile ilgili hassasiyetinin sorulması üzerine “biz CTP ile sadece hükümet konusunda bir protoklol imzaladık ve bu protokol gereği de yapılması gerekenleri yerine getiriyoruz. Eğer yerel seçimlere tek başımıza girseydik CTP ile nasıl ki rakip olacaktık, yapmaya çalıştığımız bu ittifakla da rakip olacağız. Parti olarak iktidar ortağımız ile yerel seçimler konusunda herhangi bir anlaşmamız yoktur” dedi

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 04:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474